İphone 8 Sınırlı Sayıda Satışa Sunulacak

JPMorgan tarafından yayınlanan bir rapora göre İPhone 8'in piyasaya çıkışının gecikmeyecek ancak sınırlı sayıda İPhone 8 satışa sunulacak.

Dünyaca ünlü JPMorgan analistleri, onuncu yıldönümü modeli iPhone 8'in zamanında hazır olacağını ve olağan zamanında yani Eylül ayı sonları döneminde satış yapmaya başlayacağını öngörüyor. İPhone 8 konusundaki tek uyarı ise akıllı telefonların neredeyse yeterli stok adedinde olmaması, yani aslında satın almanın zor olacağı anlamına geliyor.

JP Morgan'dan Rod Hall, yatırımcılara verdiği bir raporda, Pro modeli için Eylül ayı sonundaki EMS çıktısının az bir miktar olacağını ve ardından Ekim ayına kadar üretim miktarının artırılmasını beklediklerini belirtti. Hedef üretim düzeylerine Kasım ayı başlarında ulaşılabilir. Analistlere göre, gecikmelere ilişkin söylentiler ilkbaharda tekrarlanan kararların yansımalarına dayanıyor.

Şirket analistleri, OLED ekran, kablosuz şarj teknolojisi ve üretim maliyetlerini artıran yüz tanıma gibi yeni özelliklerden dolayı Apple'ın iPhone 8 akıllı telefonunun daha pahalıya mal olmasını bekliyor. JPMorgan, iPhone 8'in daha önce sahip olacağı iddia edilen fiyatından 100 dolara daha fazla yani 1,100 dolara mal olacağını öngörüyor.

Morgan Stanley analistleri, iki gün önce yayınladıkları bir raporda, Apple'ın hızlı yükselişinin bir süre gecikeceği iddia edilmişti. Daha önce yayınlanan raporlarda ise Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen İPhone 8 çıkışının, bir ila iki ay kadar ertelenebileceği iddia ediliyordu. 

Whatsapp