iPhone 8 satışları resmi olarak, 20 Ekim'de ülkemizde başlıyor

Apple tarafından düzenlenen muhteşem görkemli tören kapsamında tanıtılan iPhone 8 ile iPhone 8 Plus'ın resmi olarak Türkiye'deki satışları 20 Ekim itibariyle başlıyor.

Akıllı cep telefonu sektörünün yeni isimleri arasında yer alan iPhone 8 ile iPhone 8 Plus isimli cep telefonu modelleri, küresel pazar ardından ülkemize de merhaba demeye hazırlanıyor. Cam gövdesiyle birlikte daha şık bir tasarımı içeren cihazlar, teknik özellik anlamında ise eski nesil iPhone modelleriyle pek farklılık içermediği için tepkilerin odağında yer alıyor.


Küresel pazarda iPhone 8 modeli 699 dolardan başlayan fiyat etiketiyle birlikte satışa sunulurken, ülkemizde eklenen vergiler ve diğer etmenler nedeniyle 64 GB kapasiteli iPhone 8'in fiyat etiketinin 1172 dolar olması bekleniliyor. Bu rakamlar ele alındığında asgari ücret ile çalışan bir kişinin iPhone 8'i satın almak için yaklaşık olarak 377 saat çalışması gerektiği gözlemlenirken, yüksek fiyat etiketi ve iPhone 7'e benzerliği nedeniyle iPhone 8'in ülkemizde çokta tercih edilmemesi bekleniliyor.


Cihazda beklenenin aksine 3GB RAM yerine daha önceki modelde kullandığı 2GB kapasitesindeki RAM belleği kullanan ekip bu nedenle hanesine eksi bir not yazdırırken, cihazın en önemli artı hanesindeki özelliği ise kablosuz şarj bağlantısı olarak karşımıza çıkıyor. iPhone 8 ile iPhone 7 arasındaki diğer özellikleri karşılaştırdığımızda ise, pek farklılık görmediğimizi söyleyebiliriz.


Neyse lafı fazla uzatmadan 20 Ekim tarihinde satışa sunulacak olan iPhone 8 ile iPhone 8 Plus için bakalım operatörler ne tür kampanyalar ile karşımıza çıkacak.

Whatsapp