iPhone 8 ile 8 Plus kullanıcılarına, kameralarıyla ilgili 5 önemli bilgi

Eğer sizde Apple'ın geliştirdiği yeni nesil akıllı cep telefonları iPhone 8 yada iPhone 8 Plus'tan birisini kullanıyorsanız, kamera teknolojisiyle ilgili önemli 5 detayı atlamamanız gerekiyor.

Akıllı telefon üretiminin en iddialı ve önemli isimlerinden birisi olarak karşımıza çıkan Apple firması, kısa süre öncesinde gerçekleştirdiği tanıtımla birlikte iPhone 8 ile iPhone 8 Plus isimli modelinin duyurusunu gerçekleştirmişti. Bu tanıtım ardından küresel pazarda satışa çıkan cihazlar, ülkemizde de GSM operatörleri ile çeşitli teknoloji mağazaları üzerinden satışa sunulmuştu.


Peki ama sizde yeni bir iPhone 8 yada iPhone 8 Plus modeli satın aldıysanız ve bu modellerin herhangi birisini kullanıyorsanız, eskisinden daha profesyonel şekilde cihazların kamerasını kullanmak için bu makalemizi inceleyebilirsiniz.

Izgarayı aktif hale getirin

iOS işletim sistemli akıllı cep telefonlarınızda ilk olarak daha profesyonel görüntülemeler gerçekleştirmek için Ayarlar > Kamera ve ardından ise Izgara özelliğini aktif hale getirin. Bu şekilde video yada fotoğraf çekerken çok daha iyi bir hizalama ve başarılı resimler çekebiliyorsunuz.


Hatta gene de eğri bir fotoğraf çektiyseniz bunu galerinizden seçip, ardından Düzenle butonuna tıklayın. Dilerseniz Düzenle seçeneği ve ardından resmi kırpma simgesine tıklayarak, bu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Resim çekerken filtre kullanın

Filtreler son dönemlerde daha çok resimlere sonradan eklenen bir detay olarak karşımıza çıksa da, bu filtreleri iPhone'unuz ile önceden kullanabilirsiniz. Böylelikle çok daha şık görünümlü resimler kazanabilirsiniz. Kamerayı açtıktan sonra ekranı üste doğru itmeniz yeterli olacaktır.

QR kodları kolayca tarayabilirsiniz

Artık iPhone 8 ile iPhone 8 Plus'a harici bir QR kod okuyucu indirmenize gerek yok. Çünkü bu özellik cihazlarınıza entegre olarak gelecek. Bu özelliği aktif hale gerirmek için ayarlara ve ardından ise karşınıza çıkan kamera seçeneğine tıklayın. Daha sonra QR kodu aktif hale getirip, kamerayı açıp bir QR kod üzerine tutmanız yeterli olacaktır.

Belgeleri kolayca tarayabilirsiniz

Resmi belgeler yada ders notlarınızı artık çok kolay bir şekilde tarayabilirsiniz. Bu tarama işlemini gerçekleştirmek için Notes uygulamasına girin ve sağ alt köşedeki simgeye tıklayarak yeni bu not oluşturun diyin. Ardından (+) simgesine dokunun ve belgeleri taramayı seçtikten sonra, kolayca bu işlemi gerçekleştirin.

En iyi video formatları

Sıkça video çekimi gerçekleştiriyorsanız, en önemli detaylardan birisinin video formatı olduğunu söyleyebiliriz. Bizce bu alanda en iyi tercihin 4K çözünürlüğünde 60 fps çekim kalitesi olduğunu söyleyebiliriz. Bunun için Ayarlar>Kamera ve ardından video sekmesine tıklayın ve seçimizi 4K 60 fps'den yana kullanın.

Whatsapp