iPhone 8 bomba gibi geliyor

Apple'on 10. senesinde gelecek olan iPhone 8 ile bombayı patlayacağı kaydediliyor...

Sunduğu akıllı telefon modelleri ile global pazarın en önemli firmalarından birisi olan Apple, ilk olarak 2007 senesinde iPhone adındaki akıllı telefon modelini duyurmuş ve pazara sunmuştu. 2011 senesinde hayatını kaybeden firmanın efsanevi CEO'su Steve Jobs tarafından tanıtılan cihaz kısa sürede dünya genelinde büyük ilgi görmüştü.

Tüm dengeleri değiştiren bu yeni akıllı telefonun ardından her sene yeni modeller sunmaya devam eden Apple, son olarak bu sene 3 yeni akıllı telefon modelini pazara sundu. Bunlardan bir tanesi Mart ayında gelen iPhone SE olurken, ayrıca geçtiğimiz ay başında da firma iPhone 7 adındaki amiral gemisini duyurmuş ve iPhone 7 Plus adındaki daha büyük cihazını da gün yüzüne çıkarmıştı.

Apple, son 3 senedir oldukça benzer kasa tasarımına sahip modelleri pazara sunuyor ve akıllı telefonlar, büyük oranda donanım ve sonrasında da yazılım olarak birbirinden ayrılıyor.

Gelecek sene ise firmanın iPhone 8 modelini sunması bekleniyor. Ancak bu cihazı oldukça önemli hale getiren bir detayda bulunmakta. Gelecek sene 2017 olacak ve bu da Apple'ın iPhone cihazlarının 10. senesi anlamına geliyor. Firmanın da 10. sene de büyük oranda farklı bir iPhone modeli ile karşımıza gelmesi bekleniyor.

Apple çalışanı @guniusbar tarafından verilen bilgiye göre iPhone 4S'de son olarak görünen çift taraflı cam tasarımın iPhone 8'de tekrar döneceği kaydediliyor. Ayrıca popüler analist Kuo Ming-pool tarafından da daha önce benzer bilgi verilmişti.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus çift taraflı cam yapı ve metal çerçeve ile gelebilir ve ayrıca ikinci bir seçenek olarak da siyah ve beyaz seramik kasa ile (büyük ihtimal iPhone 8 Plus) cihazların sunulacağı belirtilmekte.

Ayrıca iPhone 8 Pro gibi üçüncü bir versiyonun daha gelebileceği belirtiliyor.

Whatsapp