İphone 8, Beklenilenden Daha Büyük Ekrana Sahip Olabilir

Apple'ın Sonbahar aylarında piyasaya çıkması beklenen yeni İPhone 8'i hakkında yeni bilgiler ortaya çıkarıldı.

İphone 8 hakkında sayısız sızıntı ortaya çıktı. Bu noktada görüntüler, raporlar ve söylentilerin ardı arkası kesilmedi fakat Apple'dan şimdiye kadar herhangi bir bilgi gelmedi. Ancak İPhone 8'le ilgili yeni heyecan verici sızıntılar gelmeye de devam ediyor. 

Şirket yanlışlıkla, duyurusu yaklaşmakta olan HomePod akıllı hoparlörü için bir üretici yazılımı hazırladıktan sonra, geliştiriciler ve meraklı toplulukları ilginç bilgi ve / veya yaklaşan ürünlerle ilgili ipuçları için ürün yazılımındaki her kod satırını taradılar.

Ortaya çıkan bilgi ise görünüşe göre, daha önce sızan görsellerde gördüğümüz iPhone 8 tasarımının teyit edilmesinin yanı sıra telefonun yüz algılama yetenekleri hakkında da bir doğrulama oldu. Ancak hepsi bu kadar değil, Reddit'teki kullanıcılar, ürün yazılımı kodları içinde bu sefer ekran boyutu ve iPhone 8'in çözünürlüğü ile ilgili başka bir ilginç referans da buldular. 

İphone 8'in İPhone 7 Plus'a benzer boyutlarda, Galaxy S8 ve LG G6 gibi sıradışı bir en-boy oranına sahip 5.8 inçlik çerçevesiz bir ekrana sahip olacağı iddia ediliyordu. Bununla birlikte, HomePod ürün yazılımında bulunan birkaç kod bunun tam aksina işaret ediyor.

Bu, İPhone 8 için henüz tam olarak bir şeyleri kanıtlamıyor olsa da Apple'ın yakında piyasaya süreceği HomePod ürün yazılımı, 3x Retina ekranlı, 1125 x 2436 çözünürlüklü bir cihaz için referanslar içeriyor. KGI analisti Ming-Chi Kuo'nun Şubat ayında yayınladığı bir raporunda yeni iPhone ekran çözünürlüğünün bu olacağını öngördüğü için aslında burada da şaşırtıcı bir şey yok.

Peki ilginç olan ne derseniz! Aslında kod satırları arasında yeni iPhone 8'in ekran boyutu için de bir referans bulunuyor ve bu boyut beklentilerin çok üzerinde. Bu noktada genel olarak iddia edilen 5.8 inç ekran boyutu iPhone 7 tasarımı yerine, 6.5 inçlik bir ekran ve İPhone 7 Plus boyutlarında bir İphone 8'den bahsediliyor.  

İşte söz konusu kod satırı: 

3xRetina6.5Inch
1125x2436x3x326

Aşağıdaki görüntüde solda iPhone 7 Plus'ın 5.5-inç 1080p ekranı ve sağda ise İPhone 7 Plus'ın üzerine 6.5 inç 1125 x 2436 piksel ekranın nasıl göründüğünü inceleyebilirsiniz. 

Bu çözünürlükte 6.5 inçlik bir ekran, 412 ppi'lik bir piksel yoğunluğuna sahip olacak ve bu da 7 Plus'ın 401 ppi ekranından biraz daha yüksek ve iPhone 6 ve daha yeni modeller gibi çok daha fazla görsel öğeler barındıracaktır.

Apple, büyük olasılıkla İPhone 8'i sonbahar aylarında piyasaya sunacak. Peki siz İPhone 7 boyutlarında mı yoksa İPhone 7 Plus boyutlarında bir İphone 8 isterdiniz.?  Yorumlarınızı bizimle paylaşabilirisiniz. 

Whatsapp