İphone 8, 5 ve 5.8 inç Çerçevesiz Ekranla Gelebilir

Apple'ın 2017 Eylül ayında duyurması beklenen yeni İPhone 8 akıllı telefonu 5 ve 5.8 inç büyüklüğünde çerçevesiz ekran tasarımı ile gelebilir. İphone 8'in ekranı hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

Bir sonraki yeni İPhone için önemli oranda değişiklikler içeren yeniden tasarlanarak sunulacağı iddialarının ardından, Barclays tedarik zinciri analistleri iPhone 8'in öngörüleri yönünde geliştirileceği iddialarını yineledi. Barclays tedarik zinciri analistleri 2017 İphone modeli olması beklenen İphone 8 ve İphone 8 Plus'ın sırasıyla 5 inç ve 5.8 inç ekranlar da dahil olmak üzere çerçevesiz bir tasarımla geleceğini iddia ediyor. İphone 7 ve İphone 7 Plus ise 4.7 inç ve 5.5 inç ekranla satışa sunulmuş durumda. 

Yahoo Finance'da yer alan haberde ayrıca, Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods'un geleceğine de ışık tutuluyor ve kablosuz kulaklık AirPods'un Aralık ayından itibaren üretimine başlanacağı belirtiliyor. 

Android akıllı telefon üreticileri bir süredir akıllı telefonlardaki çerçeve oranını giderek düşürmüştür fakat şimdiye kadar hiç bir üretici gerçekten çerçevesiz ya da çok az bir çerçeveye sahip akıllı telefonu henüz piyasaya sunmadı. 

İphone tarafında ise Apple'ın alt taraftaki tuş ve çerçeve alanını kaldırmak için Touch-ID Home tuşunu ekranın içine entegre etmesi bekleniyor. Cupertino merkezli şirket aynı zamanda FaceTime kamerasını ekranın arkasına koymak için de bir çok patente sahip durumda. Barclays analistleri, İphone 8 tasarımının henüz %100 olarak karar verilmiş durumda olmadığını bu nedenle cihazın final tasarımında önemli değişikliklerin de olabileceğini belirterek olası yanılma durumu için açık kapı bırakıyor. 

Barclays analistlerinden gelen bilgiler tamamen güvenilir olmasa bile birçok kaynaktan Apple'ın 2014 yılında tanıtılan iPhone 6 tasarımını neredeyse iPhone 7'de de aynen korumasının ardından, iPhone 8 için önemli bir tasarım değişikliği için hazır olduğunu işaret eden bilgiler geliyor. 

Daha önce de tedarik zinciri kaynaklardan gelen bilgilerde İphone 8 ve İphone 8 Plus'ın daha büyük ekrana sahip olacağı iddia edilmişti. Bugün gelen bilgilerde de İphone 8'in 5 inç, İphone 8 Plus'ın ise 5.8 inç büyüklüğünde kavisli birer ekrana sahip olacakları iddia ediliyor. 

Whatsapp