İphone 8, 4K 60fps Video Kaydı Yapabilir

Apple'ın yeni İPhone 8 akıllı telefonu hakkında yeni bilgiler HomePod ürün yazılımı üzerinden ortaya çıkmaya devam ediyor.

Eylül ayına yaklaştıkça, yeni İPhone hakkında daha fazla bilgi gündeme gelmeye başladı. Şimdiye kadar ortaya çıkan en önemli sızıntı ise Apple'dan sızdırılan, HomePod ürün yazılımı oldu ve bu yazılım sayesinde yeni İPhone 8'in muhtemel bir çok özelliği ortaya çıktı. 

IHelp tarafından ortaya çıkarılan bir diğer yeni bilgide ise iPhone 8'in arka kamerasının 4K çözünürlükte videoyu 60 fps'de kayıt yapabildiğini gösteriyor. Açılan kodun bir ekran görüntüsünü aşağıda görübilirsiniz.  Belirleyici kod parçası ise: [CAMCaptureCapabilities isBack4k60VideoSupported] satırı oluyor. 

Ayrıca, Arka kamera ile aynı çözünürlükte ve kare hızında ön kameranın video kaydetme yeteneğine sahip olabileceğini öne süren, Ön yerine Arka yazan başka bir kod satırı daha var. IOS 9 ilk çıktığında, kaynak kodları arasında, ön kameranın panoramik çekim, 1080p @ 240fps yavaş çekim ve flaş özelliğine sahip olacağını öne süren benzer bir kod çıkmıştı. 

https://twitter.com/hamzasood/status/608666970616160256

Ön kameranın 4K video kaydını 60fps'de yapacağı iddiası ilginç olsa da bunun gerçekleşmesi pek mümkün görünmüyor. Arka kamera  özelliklerini ön kameraya koymadan önce aynı özelliği sorunsuz olarak elde ettikten sonra bile Apple en azından birkaç yıl bekleyecektir. Apple'ın tüm yenilikleri müşterilerine bir kerede vermeme gibi bir alışkanlığı var. 

Apple'ın 4K video kaydı yeteneğine sahip ilk akıllı telefonu 60 fps'de çektiğini biliyorduk. Sonuçta, MacOS için Apple'ın High Sierra güncellemesi, HEVC (H.265) olarak adlandırılan standart hale gelen H.264'e destek sağladı. Yeni biçim, H.264'e göre yaklaşık %40 daha az depolama alanı kaplıyor.

Her halükârda, 60 kare / saniyede 4K video kaydı, Apple tarafında iyi bir hamle olacak. Belki iPhone'u yeniden akıllı telefon fotoğrafçılığının tepesine koyacaktır. HTC U11, Google Pixel ve Galaxy S8 gibi diğer etkileyici akıllı telefonlar karşısında Apple, görüntüleme alanındaki rekabeti istiyor olmalı.

Whatsapp