iPhone 7S'in AMOLED ekranı üreticilerinden birisi Samsung olacak

Apple'ın iPhone 7S akıllısının ekranının üreticilerinden bir tanesi de Samsung...

Sunduğu bir çok cihaz ile teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden birisi olmayı başarak Apple, dünyaya yön verirken, özellikle de iPhone modelleri büyük ilgi görüyor. İlk iPhone modeli akıllı telefon pazarının temelini oluşturmuş ve sonrasında da firma her sene yeni modellerle satış rakamlarını arttırmıştı.

Son olarak firma, kısa bir süre önce Mart ayında iPhone SE adındaki bir akıllı telefon modelinin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu yeni akıllı telefon tasarım olarak iPhone 5S'e ve donanım olarak da iPhone 6S'e benzerken, ülkemiz de dahil olmak üzere bir çok ülkede satışa sunulmuş durumda.

Yeni iPhone modelleri üzerinde çalışmalarını sürdüren firmanın, bir süredir yeni dönemde iPhone modellerinde AMOLED ekranları kullanmak istediğine dair bilgiler geliyor.

Bu açıdan en adı geçen üretici ise Sharp olurken, kısa bir süre önce Apple'ın iPhone modellerinin üretimini gerçekleştiren Foxconn tarafından Sharp'ın satın alındığı haberi gelmişti. Böylece Sharp ile Foxconn, iPhone ekranı üretiminin içerisinde olmak istediğini göstermişti.

Gelen bilgilere göre Sharp'ın yanı sıra AMOLED ekran tedarikçisi olarak Apple ile çalışacak firmalardan bir tanesi de Samsung olacak. Apple'ın büyük oranda AMOLED arzını karşılama için farklı firmaların devreye girmesi beklenirken, ayrıca LG'nin de adı geçmekte.

Bu sene sunulacak olan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'un yine LCD ekranlar ile geleceğini ve gelecek sene ise bu durumun değişeceğini söyleyebiliriz.

Whatsapp