iPhone 7'nin Home tuşu ortaya çıktı

Apple'ın yeni iPhone 7 akıllısı hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor.

Akıllı telefon pazarının en önemli isimlerinden olan Apple, şu sıralar Eylül ayında duyurulacağı tahmin edilen iPhone 7 ailesinin hazırlıkları ile meşgul. Son iki senedir, iki farklı cihaz sunan firmanın bu sene de iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adındaki iki modelini gün yüzüne çıkarması bekleniyor. Ayrıca firma, kısa süre önce Mart ayında da iPhone SE adındaki yeni 4" ekranlı modelini tanıtmış ve pazara sunmuştu.

Apple'ın yeni iPhone 7 modeli için bilgiler gelmeye devam ederken şimdi de cihazın ön görseli olduğu iddia edilen bir görsel yayınlandı. Görsele göre firmanın özellikle de Home tuşu için önemli değişiklikler gelebilir.

Aerık Apple kullanıcıları fiziksel bir Home tuşu yerine dokunmaya duyarlı bir Home tuşu ile karşılaşabilirler. Görsele baktığımızda iPhone 5S'den bu zamana kadar gelen Home tuşunda yuvarlak metal dairenin yeni görselde yer almadığı görülmekte.

Bu yeni Home tuşuna bastırılmayacağı, ancak dokunulacağı ve Siri'yi çağırmak için basılı tutulacağı ifade ediliyor. Büyük ihtimalle Home tuşunun yok olmasından önceki basamaklardan bir tanesi olarak değerlendirilebilir.

Apple'ın yeni cihazı hakkında gelen diğer iddialara bakacak olursak eğer,  iPhone 7 2GB sistem belleği ve 16GB / 64GB / 128GB dahili veri kapasitesi ile sunulacak. iPhone 7 Plus ise çift arka kamera, 3GB sistem belleği, 32GB / 128GB / 256GB dahili veri kapasitesi ile gelecek.

Whatsapp