iPhone 7'de fiziksel Home butonu yer almayabilir

Apple'ın yeni iPhone 7 akıllı telefonu dokunma hassasiyetine sahip Home butonu ile mi gelecek?

Apple, akıllı telefon pazarında mücadele eden en önemli üreticilerden ve çok yakında yeni bazı akıllı telefon modellerini gün yüzüne çıkartacak. Eylül ayı başlarında bir etkinlik düzenleyecek olan firmanın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ya da Pro olarak adlandırılacak olan iki akıllı telefon modelini resmi olarak duyuracağı kaydedilmekte.

Apple'ın iPhone 7 akıllı telefon modeli hakkında devamlı olarak yeni bilgiler gelmeye devam ediyor ve şimdi de Home butonu için bazı iddialar geldi. Apple, fiziksel Home tuşu ile iPhone modellerini sunarken, iPhone 5S ile birlikte Touch ID adındaki parmak izi tarayıcısını da Home tuşuna entegre etmişti.

Şimdi de iPhone 7 modellerinde benzer şekilde Home tuşu yer alacak ancak gelen iddialara göre yeni Home tuşu öncekilerin aksine dokunmatik hassasiyetli olarak sunulabilir. Bir süre önce bazı görseller ortaya çıkmış ve bu görsellerde yer alan düz Home tuşu da bu iddiaları doğrular nitelikte.

Diğer taraftan Apple'ın yeni iPhone 7 cihazında ayrıca 3.5mm kulaklık girişine de yer verilmediği yönünde iddialar geliyor. Bir süredir de Lightning bağlantısı içeren iPhone 7 kulaklığı hem videolarda ortaya çıkıyor hem de bu kulaklığın görselleri farklı kaynaklar üzerinden geliyor.

iPhone 7, 4.7" büyüklüğünde dokunmatik ekran, 2GB sistem belleği, 32GB'dan başlayan ve 256G'a kadar giden dahili veri kapasitesi seçenekleri, Apple A10 yonga seti ve iOS 10 mobil işletim sistemi gibi özellikler içerecek.

https://www.youtube.com/watch?v=PqSIiNI3nxM

Whatsapp