iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın pazara sunulacağı tarih ne olacak?

Gelecek ay içerisinde merakla beklenen iPhone 7 modeller satışa sunuluyor...

Apple, gelecek ay yeni iPhone modellerinin duyurularını gerçekleştirecek. Akıllı telefon pazarının lider isminin sunacağı yeni cihazların iPhone 7 ve iPhone 7 Plus isimleri ile gelmesi bekleniyor. İddialara göre iPhone 6 / 6S ve iPhone 6 Plus / iPhone 6S Plus modelleri ile benzer tasarım içerse de bazı farklılıkları da bünyesinde barındıracak.

Henüz Apple, yeni cihazlarının ne zaman resmi olarak duyurulacağına dair bilgi vermiş değil. Etkinlik tarihi tam olarak belli olmasa da iddialar 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilebileceği şeklinde. Ayrıca yine iddiaların devamına göre, iPhone 7 ve iPhone Plus için ön siparişler ise 9 Eylül tarihinde alınmaya başlanabilir.

Yeni cihazların satışa sunulacağı tarih ise büyük ihtimalle, 16 Eylül olabilir. Ancak yeni bazı bilgiler ise farklı. Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren büyük cep telefonu operatörlerinden olan AT&T üzerinden sızdırılan yeni bilgilere göre iki tarih ön plana çıkıyor. Bu tarihler ise 9 Eylül ve 23 Eylül olmakta. Bu da cihazların önceki tahminlere göre 1 ay daha geç geleceği anlamına geliyor.

9to5Mac ise 16 Eylül ya da 23 Eylül tarihlerinin iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin satışa çıkacağı tarihler olabileceğini belirtiyor. 

Geçtiğimiz seneye bakacak olursak eğer, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 12 Eylül tarihinde resmi olarak duyurulmuş ve sonrasında da 25 Eylül tarihinde cihazlar satışa çıkmıştı.

Whatsapp