iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ilk hafta sonu satış rakamları

Apple'ın iPhone 7'yi sunduğu ilk hafta sonuna dair bazı bilgiler geldi...

Apple, büyük merakla beklenen iki yeni akıllı telefon modeli olarak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı bu ay içerisinde düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurmuştu. 7 Eylül tarihinde bu etkinlik gerçekleştirilirken, 9 Eylül tarihinde ön siparişe sunulmuş ve 16 Eylül ile de iki akıllı telefon satışa sunulmuştu.

Apple, her sene cihazlarının satışa sunulduğu ilk hafta sonu satış rakamlarını açıklıyordu. Ancak bu sene ise bu duyuruyu yapmayacağını açıkladı ve 16 Eylül tarihinde satışa sunulan iPhone ve iPhone 7 Plus'ın ilk hafta sonu ne kadar sattığını Apple cephesinden öğrenemeyeceğiz.

Geçtiğimiz sene gelen iPhone 6S ve iPhone 6S Plus satışları her ne kadar iyi olsa da 2016 ilk çeyrekte firma tarihinde ilk kez gerileme yaşamıştı ve bu gerileme devam ederken, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın da rekor kıramayacağına dair tahminler gelmişti.

Almanya merkezli bir araştırma şirketi olan GfK, Apple yatırımcıları ile yaptığı görüşmeler sonrasında Apple'ın geçtiğimiz seneye göre ilk hafta sonu iPhone satış rakamlarının geçtiğimiz seneye oranla %25 oranında daha düşük olduğu ifade ediliyor.

Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri suya dayanıklı yapı ile geldi. IP67 sertifikasına sahip cihazlar 1 metre suda 30 dakika dayanabiliyor. Ayrıca Apple, cihazlarından 3.5mm kulaklık girişini kaldırdı ve kutunun içerisine Lightning kulaklık ve ayrıca bir de adaptör koydu. Anten çizgilerinde de değişikliğe giden firma, Touch ID'yi de değiştirirken, iki yeni renk olarak siyah ve simsiyah renkler oyuna dahil oldu.

Whatsapp