İphone 7 ve Google Pixel Performans Testinde Karşı Karşıya Geldi

Gündemdeki en popüler akıllı telefonlar olan İphone 7 ve Google Pixel, performans testinde karşı karşıya gelerek kozlarını paylaştı. İphone 7 mi daha yoksa Google Pixel mi? Detaylar haberimizde..

Apple'ın yeni A10 Fusion işlemcisinin oldukça güçlü bir canavar olduğunu bugüne kadar inkar eden olmadı. Fenomen Youtuber Super Saf, iki telefonun başbaşa gittiği İphone 7 ve Google Pixel için iki farklı performans testi videosunu paylaştı. Bu videolardan ilki performans hız testinde iki cihazın uygulama başlatma ve açık uygulamaları geri çağırma hızlarının test sonuçlarını ortaya koydu. 

Google Pixel, oyun ve uygulamaları yükleme konusunda İphone 7'den daha yavaş kalıyor fakat uygulamaları bellekte tutmaya devam ediyor. Aksi takdirde Pixel'in İphone 7'ye yetişmesi pek mümkün görünmüyor. Daha az yoğun olan hesap makinesi ve tarayıcı gibi uygulamalar İphone 7'den çok daha hızlı çalışıyor. Bu arada Google Pixel kamera uygulaması, anı kaçırmak istemeyen kullanıcılar için de yeterli derecede hızlı değil. Çünkü bazı anlarda lag oluşabiliyor. 

https://www.youtube.com/watch?v=ejWHaGjSQGs

İkinci video ise parmak izi tarayıcı testinden oluşuyor ve bu konuda net kazanan Google Pixel oluyor. Super Saf, İphone 7'nin ana ekrana ulaşmasını geciktirdiğini düşündüğü animasyonları bile kapatmayı denedi. Sonuç ise yine değişmedi. Parmak izi tarayıcı testinde kazanan Google Pixel oldu. 

https://www.youtube.com/watch?v=G5o5LTJnopQ

Google'ın yazılım optimizasyonu ve ham performansı açısından Apple İphone 7'ye yetişmek için biraz daha çalışması gerekiyor. Sonuç olarak test sonuçları ne olursa olsun her iki cihaz da üst seviyede en iyi kullanıcı deneyimini veren cihazlar olarak öne çıkmayı başarıyor. 

Whatsapp