İphone 7 ve 7 Plus'ın Intel Modemi Qualcomm'un Gerisinde Kalıyor

Apple'ın farklı üreticilerinden tedarik ettiği modem chipleri şirket için sorun oluşturabilir. İphone 7'nin Intel ve Qualcomm modemlerinin hız testi ve sonuçları haberimizde..

İphone 7 ve İphone 7 Plus iki farklı kaynaktan tedarik edilen modeme sahip. Apple ilk kez İphone akıllı telefonlarında modem kaynaklarını çeşitlendirmiş oldu. Qualcomm, CDMA yeteneklerine sahip X12 modemi Apple için sağlarken, Intel ise Apple'ın İphone 7 modelleri için modem tedariği sağlayan ikinci firma oldu. 

Intel'in Apple ile yapılan chip tedariği sözleşmesini gelecekte daha fazla akıllı telefon üreticisi ile bu tür tedarik anlaşması yapmak için bir koz olarak kullanacağı söyleniyor. 

Apple'ın parça tedariği yapan iki farklı firma olduğu her zaman iki farklı üreticinin sağladığı parçalar birbirleri ile kıyaslanır ve ortaya bir kazanan ve bir kaybeden çıkar. Cellular Insights‘ın analizlerine baktığımızda ise Qualcomm'un İphone 7 ve İphone 7 Plus akıllı telefonlar için tedarik ettiği  MDM9645M modem chipleri Intel'in XMM7360 modemipini en çok kullanılan LTE 4-7 bantları ve düşük frekanslı LTE 12 bandında geride bırakmayı başarıyor. 

Performans testleri sinyal seviyeleri de göz önüne alınarak ölçülüyor. Karşılaştırılabilir performans ölçülerinde Intel'in XMM7360 chipi LTE 4, LTE 7 ve LTE 12 bandında testlerinde Qualcomm'un MDM9645M chipinden yaklaşık %30 oranında daha düşük performans sergiliyor. 

Tabi ki bu sonuçlar profesyonel laboratuvar ortamında elde edilen verilere göre şekilleniyor. Dilerseniz gerçek hayatta kullanıcıların elde ettiği gerçek hızlara da aşağıdaki görselde göz atabilirsiniz. Görselde soldaki ekran görüntüsü İphone 7 Plus'a, sağdaki ekran görüntüsü ise Galaxy S7 Edge'e ait. Speedtest uygulaması ile yapılan ölçümlerde aynı ağa bağlı olan İphone 7 Plus 400mbps hızın üzerine çıkarken Galaxy S7 Edge ise 300mbps hızda kalıyor. 

Son olarak geçtiğimiz aylarda, T-Mobile ve Telstra adlı operatörler tarafından kullanıma sunulan gelişmiş Quadrature Amplitude Modulation teknolojisi Intel tarafından üretilen modem chipleri tarafından desteklenmiyor fakat Qualcomm'un ürettiği modemler bu teknolojiyi de destekliyor. 

Whatsapp