iPhone 7 Plus'da yer alan Taptic Engine'e yakından bakın

iPhone 7 Plus'ın Taptic Engine'i X-Ray'de görülebiliyor....

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden ikisi Apple ve Google yeni akıllı telefon modellerini sundular. Apple Eylül ayı başında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adında iki yeni akıllı telefon modelini sunarken, Google ise bu ay başında Google Pixel ve Pixel XL olarak adlandırdığı iki yeni cihazını pazara sundu.

https://www.youtube.com/watch?v=UuMfQEZAhyY

Apple'a bakacak olursak eğer, firma bazı yeniliklerle akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ı pazara sunarken, bunlar arasında Taptic Engine de yer alıyor. Daha önce firmanın iPhone modellerinde yer alan Home tuşu içine girebilir şekildeydi. Ancak bu sefer iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'da dokunmatik Home tuşuna yer veren firma, ayrıca "click" olarak da olayı simule ederken, bu görev de Taptic Engine'e düşüyor.

Apple'ın Taptic Engine'i nasıl bir şey diye merak ediyorsanız eğer, haberimizde yer alan video merakınızı giderecektir. Videoda iPhone 7 Plus akıllı telefonun X-Ray cihaz ile görüntüsü yer alırken, Taptic Engine'in nasıl titreştiği  de görülebilmekte.

Ayrıca video da Google'ın yeni Pixel XL akıllısının titreşim motoru da görülebiliyor ve her iki bileşen de benzer bir fonksiyonu sunsalar da Apple'ın cihazında click olayı taklit eilirken, Google'ın cihazında ise titreşim kullanıcın dikkatini çekmek için kullanılıyor.

Whatsapp