iPhone 7 modeller ön sipariş rakamları detaylanıyor

Yeni iPhone 7 akıllı telefonların ön sipariş rakamları hakkında bilgiler gelmeye başladı...

Apple'ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus bu ay içerisinde kısa süre önce duyurulmuştu. 7 Eylül tarihinde firmanın düzenlediği etkinlikle resmi olarak duyurulan akıllı telefonlar 9 Eylül tarihinde Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte toplam 28 ülkede ön siparişe sunuldu. Bu ülkelerde 16 Eylül tarihi itibari ile de satışa sunulacak.

Apple bilindiği üzere kısa bir süre önce açıklama yapmış ve ilk hafta sonu satış rakamlarını açıklamayacağını duyurmuştu. Ön siparişler hakkında da bilgiler firmadan gelmeyecek ancak farklı kanallar üzerinden bazı bilgiler gelmekte.

Bu yeni bilgilere bakacak olursak eğer, Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren cep telefonu operatörlerinden T-Mobile, iPhone 6 ön siparişlerine göre 4 kat daha fazla ön siparişin iPhone 7 için geldiği açıklaması gelmişti. Bu bilgiyi veren ise T-Mobile CEO'su John Legere oldu.

Diğer taraftan Apple'ın iPhone 7 / 7 Plus akıllı telefonların ön siparişlerine sair bir başka bilgi de yine ABD'nin cep telefonu operatörlerinden Sprint'ten geldi ve Sprint; iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ön siparişlerinin geçtiğimiz sene sunulan iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'a göre %375 daha fazla olduğu kaydediliyor. 

Apple iPhone 7, 4.7" büyüklüğünde ve 1334x750 piksel HD ekran, iPhone 7 Plus ise 5.5" büyüklüğünde 1920x1080 piksel Full HD ekran ile geldi. Her iki cihaz da 32GB / 128GB / 256GB dahili veri kapasitesi ile geliyor ve ayrıca cihazlar güçlerini Apple'ın dört çekirdekli işlemcili A10 Fusion yonga setinden almakta.

iOS 10 işletim sistemi üzerinde çalışan akıllı telefonların arkasında 12MP kamera yer alıyor ve ön kamera da 7MP olarak geliyor. iPhone 7 Plus'ın arka kamerasının çift olduğunu da belirtelim.

Whatsapp