İphone 7, İPhone 8'den Daha Fazla Satılıyor

Yeniler, eskileri aratır oldu. Mağaza satışları üzerinden yapılan bir araştırmada, iPhone 7'nin İPhone 8 modelinden daha fazla ilgi gördüğü ortaya çıktı.

KeyBanc Capital Markets, Apple'ın iPhone satışlarını mağaza içi satışlar üzerinden araştırdı ve ilginç bir sonuca ulaştı. 2016 yılının Apple iPhone 7'si, bu yıl tanıtılan ve büyük umutlarla pazara sunulan Apple iPhone 8'i satış rakamlarına geride bırakmıştı. Genellikle, en yeni iPhone modeli piyasaya çıktığında ve satış rakamları söz konusu olduğunda, eski modelleri geride bırakırdı. Geçtiğimiz hafta, aracı kurum Jefferies, iPhone 8'in zayıf satışlarının üçüncü çeyrekte AT & T'de 900.000 faturalı yeni sürüme geçiş sağladığını belirtti.

 KeyBanc analisti John Vinh, tüketicilerin iPhone 7 ve iPhone 8 arasında çok fazla bir fark görmediğini ve eski model olan İPhone 7'yi satın alarak tasarruf sağladığını söyledi.

Analist ayrıca, KeyBanc'ın yaptığı araştırmada, yeni bir iPhone'u satın alanların çoğunun, iPhone 8'i satın alıp almama kararı almadan önce, onuncu yıldönümü modeli Apple iPhone X'in piyasaya sürülmesini beklediğini ortaya koydu. Bu arada iPhone X,  3 Kasım tarihinde satışa sunulacak ve TrueDepth kamera üretimindeki sorunlar nedeni ile stok sıkıntısı yaşanacağı iddia ediliyor. İphone X, OLED panele sahip ilk iPhone akıllı telefonu oluyor ve uçtan uca ekran sunuyor. Apple cihazda, Touch ID yerine, Face ID adı verilen yeni bir yüz tanıma sistemi kullanıyor.

Görünüşe göre iPhone 8 üzerinden iPhone 7'yi seçenler, kablosuz şarj etme, daha güçlü bir A11 Bionic yonga seti ve Selfie çekerken dramatik arka planlar kullanmak için Portre Aydınlatması (yalnızca iPhone 8 Plus ve iPhone X) özelliği gibi özellikler için ekstra ödeme yapmak istemiyorlar. Ancak fiyatlamadaki fark da insanları bu yönde teşvik ediyor olabilir. Apple iPhone 8 699 dolardan başlarken iPhone 7 ise 549 dolardan ve üzerinde satın alınabiliyor. 

Whatsapp