iPhone 7 hem kendini hem de arabayı yaktı

Yeni bir yanma haberi daha iPhone 7 için gelirken, bu kez bir araba da yandı...

Akıllı telefon pazarında özellikle de Samsung'un üt seviye phablet modeli Galaxy Note7'nin yarattığı travma sonrasında bu cihazlar neredeyse bomba ile eşdeğer görülmeye başlandı. Bir çok farklı kanallardan farklı üreticiler üzerinden gelen akıllı telefonların yandığı haberleri gelirken, şimdi de bir bilgi Apple'ın iPhone 7 akıllı telefonu için geldi.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce Amerika Birleşik Devletleri'nde Florida'da bir Galaxy Note7 kullanıcısı cihazının, aracını da yaktığını iddia etmişti. Daha sonra itfaiye ekipleri araştırmalarında bu yönde bir kanıt olmadığını ifade etmişlerdi.

Şimdi de benzer bir haber bu kez Avustralya'dan geldi. Bu kez sahne ışıkları altında bir iPhone 7 bulunurken, bu akıllı telefon geçtiğimiz ay başında duyurulmuş ve 16 Eylül tarihi itibari ile de bir çok ülkede satışa sunulmaya başlanmıştı.

Avustralya'da bir iPhone 7 kullanıcısı olan Mat Jones derse girmeden önce arabasında iPhone 7 cihazını bazı kıyafetlerin altına bırakmış. Ders sonrasında tekrar geri döndüğünde ise arabasını dumanlar içerisinde bulmuş. 7 News üzerinden gelen haber de hem iPhone 7 hem de araçtaki yanmaya bağlı hasar görülebiliyor.

Soruşturma devam ederken, büyük ihtimalle, aracın içerisinde sıcaklık yükselmesine bağlı olarak iPhone 7'nin bataryasının ısındığı ve yandığı belirtilecek. Bu durumun iPhone 7'nin bataryasında bir hata ile gerçekleşme olasılığı sanırız bulunmuyor.

Whatsapp