iPhone 7, Google'ın Pixel modellerini eziyor

Geekbench'te iPhone 7, açık ara Google Pixel'in önünde...

Google, geçtiğimiz gün büyük merakla beklenen yeni akıllı telefon modelleri Google Pixel'i ve bu cihazın daha büyük versiyonu olarak da Google Pixel XL'ı resmi olarak duyurdu. Bu yeni modeller üst düzey donanım özellikleri ile gelirken, bu ay içerisinde de pazara sunulacaklar. Halihazırda bazı ülkelerde de ön siparişe sunulmuş durumdalar.

Akıllı telefonların birbirlerine karşı üstünlükleri genellikle benchmark uygulamaları üzerinden gelirken, Google'ın yeni Pixel ve Pixel XL cihazlarının da ilk benchmark sonuçları gelmeye başladı. 

Baktığımızda Google Pixel XL'ın Geekbench skoru pek de etkileyici değil. Googl'ın yeni akıllı telefonları Qualcomm tarafından geliştirilen Snapdragon 821 yonga setinden güç alıyor. Bu yonga seti sekiz çekirdekli işlemci ve Adreno 530 grafik işlemci içerirken, işlemci ve grafik işlemci saat hızı Snapdragon 820'ye göre daha yüksek.

Google Pixel XL'ın Geekbench'ten aldığı puanlara bakacak olursak eğer, tek çekirdekte 1607 puan ve çoklu çekirdekte ise 4147 puan. Karşılaştırma yapacak olursak eğer, Apple'ın iPhone 7 akıllısı tek çekirdekte 3430 puan ve çoklu çekirdekte de 5600 puan aldı. Diğer taraftan daha önce A9 yonga seti ile sunulan Apple iPhone 6S Plus'ın ise tek çekirdek puanı 2508 ve çoklu çekirdek puanı da 4106.

Apple'ın kendi geliştirdiği yonga setlerinin oldukça güçlü olduğunu söyleyebiliriz...

Whatsapp