iPhone 6/6 Plus modellerin satış yasağı kalktı

Geçtiğimiz sene Çin'de satışı durdurulan iPhone 6/6 Plus, tekrar satışa çıktı.

Akıllı telefon pazarında devamlı olarak firmalar arasında yaşanan patent savaşları dikkatleri üzerine çekerken, akıllı telefon pazarının büyük firmaları Apple, Samsung gibi firmalar daha küçük ölçekli firmalar tarafından devamlı olarak dava edilmekteler.

Geçtiğimiz sene yaz aylarında Apple'ın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleri tasarım nedeni ile Çin'de sava edilmişti. Baili adındaki bir firma, akıllı telefon modeli Baili 100C adındaki bir modelinde bulunan tasarımının iPhone 6 / 6 Plus modellerinin tasarımında kullanıldığını iddia etmiş ve bu nedenle de Apple'ın cihazların satışlarının yasaklanmasını talep etmişti.

Çin'de mahkeme Baili'nin başvurusu üzerine iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerinin satışlarını geçtiğimiz sene içerisinde Çin'de durdururken, şimdi de gelen bilgilere göre mahkeme tekrar satışlara izin vermiş durumda.

Pekin Mülkiyet Hakları Bürosu tarafından verilen izin ile Apple'ın 2014 akıllı telefonlarının satışları tekrar başlayabilir.

Ancak bu durum aslında Apple için bir zafer olarak nitelendirilemeyebilir. Bunun nedeni ise Cupertino merkezli firmanın iPhone 6 ve iPhone 6 Plus adındaki akıllı telefon modelleri her ne kadar satışa tekrar çıksa da, Çinli firma Baili, 100c modeli ile tasarım patentini hala elinde tutuyor.

Whatsapp