iPhone 6 Plus akıllı telefon şarjda patladı

Apple'ın 2014'de sunduğu iPhone 6 Plus için yeni bir yanma haberi geldi...

Akıllı telefonlar devamlı olarak teknoloji meraklısı kullanıcıların yanında dururken, kullanılabilir yapıları sebebi ile de batarya taşımaktalar ve son dönemde bataryalar neredeyse saatli bombaya dönüşmüş durumda.

Bir çok kez sizlere Samsung ve Apple'ın akıllı telefon modellerinin şarjda ya da şrjda olmadığı bir zamanda patladığı ya da yandığı haberlerini sizlere sunmuştuk. Bu olaylar sonrasında maddi hasar ya da yaralanmalar olmuş ve hatta bazı ölüm haberleri de gelmişti. 

Özellikle de son bir kaç aydır, Samsung'un önemli phablet modeli Galaxy Note7 gündemi bu haberlerle meşgul ediyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında resmi olarak duyurulan Galaxy Note7, duyurunun hemen ardından da dünya genelinde satışa çıkarken, kısa süre içerisinde batarya problemi nedeni ile bazı yanma haberleri gelmiş ve Samsung da cihazının satışlarını durdurmuştu. Ayrıca satılan cihazlar için de geri çağırma programı başlatılmıştı.

Geçtiğimiz günlerde iPhone 7 Plus'ın yandığı yönünde iddialar gelmişti. Bilindiği üzere iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kısa süre önce pazara sunulmuştu. 

Diğer taraftan şimdi de bir başka yanma haberinde iPhone 6 Plus sahnede. ABC30 tarafından yapılan bir habere göre Amerika Birleşik Devletleri California, Fresno'da yaşayan Yvette Estrada'nın iPhone 6 Plus modeli yandı. Estrada orijinal şarj aleti ile şarja taktığı cihazın gece yandığını ve saat gece 3'te dumanlar ve kötü koku ile uyandığını belirtiyor.

Estrada bu akıllı telefonu 3 ay önce satın almış. Olay sonrasında yanan cihazı Apple tarafından yenisi ile değiştirilmiş.

Whatsapp