iPhone 5S'in iOS 12 Güncellemesini Alacağına Dair Bilgiler Ortaya Çıktı

Safari tarayıcısının kaynak kodlarında ortaya çıkan bir bilgiye göre iPhone 5S modeli bir sonraki büyük iOS işletim sistemi güncellemesi olan iOS 12 güncellemesini alacak.

Apple'ın bildiğiniz üzere piyasada sadece iPhone serisi altında akıllı telefonları bulunuyor. Kendi işletim sistemini ve kendi cihazlarını geliştiren firma bu sayede cihazlarına en az 3 yıl güncelleme desteğini rahat bir şekilde verebiliyor. iPhone 5 modeli bildiğiniz üzere iOS 11 güncellemesini almamış ve iOS 10 sürümünde kalmıştı.

Bu yılda iPhone 5S modelinin iOS 12 güncellemesini almaması bekleniyordu. Fakat ortaya çıkan son bilgilere göre Apple bir sürpriz yaparak iPhone 5S için iOS 12 güncellemesini verecek. Her ne kadar sızıntılar iOS 12'nin iPhone 5S için geleceğini gösterse de iPhone 6 ve üzeri cihazların iOS 12 güncellemesini alması bekleniyor.

Safari'nin kullandığı tarayıcı motoru olan WebKit'in açık kaynak kodları sayesinde iOS 12 işletim sistemi ile beraber çalışan bir iPhone 5S modelinin test edildiği görülüyor. 2012 yılında piyasaya sürülmüş bir cihaz için bu haber oldukça iyi diyebiliriz. Bu sayede firma 6 yıl boyunca iPhone 5S modelini güncellemiş olacak.

IOS 12'nin 4 Haziran'da başlayıp 8 Haziran'a kadar sürecek olan yıllık geliştiriciler konferansında Kaliforniya'daki McEnery Kongre Merkezi'nde tanıtılması bekleniyor. Fakat dediğimiz gibi bu güncellemenin iPhone 5S için gelme ihtimalinin hala düşük olduğunu unutmayın.

Whatsapp