iPhone, 1 milyarı gördü

Apple'ın iPhone modelleri şu ana kadar 1 milyardan fazla sattı

Akıllı telefon pazarında ayrı bir yere sahip olan Apple, kapalı bir ekosistem üzerinden sunduğu akıllı telefon modelleri ile her sene yüksek satış rakamlarına ulaşmasını biliyor. Firma ilk olarak 2007 senesinde, efsanevi CEO Steve Jobs'un elinde tuttuğu iPhone ile karşımıza gelirken, daha sonra her sene sunulan yeni iPhone modelleri ile yükselişini sürdürdü.

Apple'ın yükselişi aslında bu sene ilk yarıya kadar devam etti. Firma geçtiğimiz sene Eylül ayında son olarak iPhone 6S ve iPhone 6S Plus adındaki akıllı telefon modellerini sunarken, tarihinde ilk kez firma 2016 ilk çeyrekte satış rakamlarında gerileme yaşadı. Gerilme 2016 ikinci çeyrekte de devam ederken, Eylül ayında yeni sunacağı iPhone 7 ve iPhone 7 Plus / Pro modelleri ile tekrar yükselişe geçmeyi hedefliyor.

Apple'dan oldukça önemli bir duyuru geldi. iPhone akıllı telefon modelleri için yapılan bu duyuruya göre 2007 senesinden bu zamana, yani 10 seneden daha az bir sürede Apple, 1 milyar iPhone akıllı telefon satış rakamına ulaşmış durumda.

Apple'ın bu heyecan verici duyurusu ise Tim Cook'dan geldi. Steve Jobs'un ardından Apple'da CEO koltuğuna oturan Cook, Cupertino'da bir çalışan toplantısında bu önemli duyuruyu gerçekleştirdi.

Tim Cook:

"iPhone has become one of the most important, world-changing and successful products in history,"

Whatsapp