iPad satışlarında, son 3 senedir düşüş gözlemleniyor

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden olan Apple firması, yayınladığı satış raporları ile son üç yıldır iPad'in satışlarında yaşanan düşüşü gözler önüne seriyor.

Tablet bilgisayar dünyasının mimarı olarak karşımıza çıkan Apple, kendi paylaştığı resmi satış rakamlarıyla birlikte son üç yıldır iPad satışlarında önemli bir düşüş olduğunu gözler önüne seriyor.


Üç yıl öncesinde iPad Mini’nin tanıtımıyla birlikte pazarda önemli yara alan Apple, küçük ekranlara sahip iPhone'un ekranlarının büyümesi ardından bir darbe daha aldı. Tam 12 çeyrek yani 3 yıl öncesinden bugüne kadar her çeyrekte iPad satışlarında düşüş yaşayan Apple’ın tek sıkıntısı tabiki de iPad Mini değil.


Tablet bilgisayarlarda tüketicilerin Apple’ı neden tercih etmedikleri sorulduğunda, birçok profesyonel uygulamaya destek sunulmaması ve mağazadaki uygulamaların neredeyse hepsinin ücretli olmasından dert yanıyor. Apple iPad’in kişisel bilgisayarlarının yerini alması için yeni çalışmalar gerçekleştirecekken, farklı ekran boyutları ile daha güçlü işlemcili modeller üzerinde çalışacak.


Firmanın tablet bilgisayar pazarından kopmamak ile birlikte, yeni MacBook’lara önem vereceği söyleniyor. Phil Schiller tarafından yeni MacBook Pro’nun tanıtım etkinliğinde yapılan açıklamaya baktığımızda; ''son 25 yıldır MacBook serisi bizimle beraber, muhtemelen bizimle bir 25 yıl daha devam edeceğini söyleyebiliriz. Çünkü temel dizüstü bilgisayar form faktörünü ebedi kılan bir şey var.’’   söylemeyi bize bu bilgiyi doğruluyor.

Whatsapp