iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 Tanıtıldı! İşte Özellikleri

Apple'ın yeni büyük ekranlı amiral gemisi cihazları iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 üst düzey özellikleri ile bugün resmi olarak duyuruldu.

Piyasaya sürdüğü teknolojik ürünler ile adından sürekli olarak söz ettiren Apple, dizüstü bilgisayarların % 92'sinden daha güçlü olduğunu iddia ettiği ve ayrıca Adobe Photoshop ve Autodesk AutoCAD programlarının tam sürümlerini çalıştırdığını söylediği yeni iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 modellerini bugün tanıttı.

Oval kesim hatlara sahip olan cihazların ön tarafında 11 inç ve 12.9 inç Likit Retina ekranlar kullanılıyor. İnce çerçeveler sebebiyle parmak izi okuyucusu yerine yeni cihazlarda yüz tanıma teknolojisine yer verilmiş gibi görünüyor. Ekranlar 120 Hz yenileme hızına sahipken aynı zamanda Apple kaleminin 120 Hz ile uyumlu bir şekilde çalıştığı söyleniyor.

Yeni kalem artık mıknatıslar sayesinde tablete bağlanıyor ve anında kablosuz olarak şarj olmaya başlayabiliyor. Apple iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 kullanıcıları bir MacBook'ta olduğu gibi USB-C bağlantı noktasına sahip olacaklar. Harici bir monitörü veya ek aksesuarları bu bağlantı noktasını kullanarak cihazınıza bağlayabileceksiniz.

Apple A12X Bionic yonga seti ile birlikte gelen iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 modellerinin tam bir performans canavarı olduğu söyleniyor. Birçok masaüstü işlemini çok hızlı bir şekilde halledebilen cihazlar 4 + 4 şeklinde toplamda 8 çekirdekli bir işlemci yapısıyla beraber geliyor. Grafik tarafında 7 çekirdekli bir yapı kullanan canavarların önceki iPad Pro modellerine kıyasla % 35 daha hızlı tek çekirdek ve% 90 daha hızlı çok çekirdek performansı sunduğu belirtiliyor.

Grafik performansı konusunda Xbox One S kadar hızlı olduğu iddia edilen yeni iPad Pro modellerinin Assassin Creed Rebellion oyununu 120 fps ile oynatabildiği söyleniyor. Cihazların yanında tanıtılan klavye ve kalem gibi aksesuarları da ayrıca satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

Ses tarafında yeni tabletlerde dört hoparlör kullanılmış fakat bunların çok daha iyi bir sonuç verdiği söyleniyor. Elbette ses performansını önceki modeller ile kıyaslayarak bakmak lazım. Toplamda beş adet mikrofon ile gelen iPad Pro 11 ve iPad Pro 12.9 bu sayede görüşmeler sırasında çok daha net bir ses iletebiliyor.

Bugün itibari ile ön siparişe açılan yeni iPad Pro modelleri 7 Kasım'dan itibaren gönderilecek. Sadece Wi-Fi ve LTE sürümleri bulunan cihazların kutusundan 18W hızlı şarj aleti de çıkacak. iPad Pro 11'in fiyatı 800 dolardan başlıyor. Bu modelin 1 TB depolama alanına sahip varyantının ise 1,550 dolar fiyata sahip olacağı açıklandı.

Diğer taraftan iPad Pro 12.9'un fiyatı ise 1000 dolardan başlıyor. Bu modelin ise 1 TB depolama alanına sahip varyantı 1750 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Eğer LTE destekli bir varyant satın almak istiyorsanız bu fiyatların üzerine 150 dolar daha eklemeniz gerekiyor.

Piyasaya 64, 256, 512 GB ve 1 TB olmak üzere dört farklı depolama alanı seçeneği ile sunulacak olan cihazların ülkemizde bir hayli yüksek fiyat etiketine sahip olacağını düşünüyoruz. Aksesuar tarafında yeni Smart Folio kılıfının 11 inçlik model için olanı 180$ / 200 € fiyata sahip olacakken 12,9 inçlik modelin ise 200 $ / 220 € fiyata sahip olacağı açıklandı. Son olarak ikinci nesil Apple kalemleri ise 130 $ / 135 € fiyat ile satışa sunulacak.

Whatsapp