iOS İçin Instagram Karanlık Mod Yayınlandı

Bugün itibariyle iOS 13 işletim sistemi kullanan bütün Apple cihazlarında Instagram uygulamasının koyu teması aktif olarak kullanılmaya başlandı.

Geçtiğimiz aylarda birçok kez farklı sızıntılar ile ortaya çıkan koyu renkli Instagram uygulaması sonunda beta olarak Android cihazlara dağıtılmıştı. Kullanıcılar tarafından çok beğenilen bu karanlık mod olarak lanse edilen siyah temanın bugün itibariyle iOS kullanıcıları için resmi olarak dağıtıldığını görüyoruz.

Şuandan itibaren App Store mağazası üzerinden Instagram uygulamasını güncelleyerek sizde Instagram karanlık temayı kullanmaya başlayabilirsiniz. Telefonunuzda iOS 13 işletim sistemi yüklü değilse ne yazık ki bu özelliği kullanamazsınız. Eğer telefonunuzda en güncel Instagram uygulaması yüklüyse ve iOS 13 işletim sistemi yüklüyse sizde telefonunuzu koyu temaya alarak bu özelliği kullanabilirsiniz.

Şimdilik uygulama üzerinden açma ve kapatma özelliği yer almasa da ilerleyen zamanlarda bunun kullanıcılara sunulacağı düşünülüyor. Cihazınızın ayarlar menüsünden koyu mod özelliğini aktif hale getirdiğiniz zaman Instagram uygulamasının da siyah temaya büründüğünü görebilirsiniz.

OLED ve AMOLED ekran paneli kullanan telefonların yaygın hale gelmesiyle uygulamalarında koyu tema özelliğine yer vermeye başlayan şirketler bu sayede kullanıcıların pil tasarrufu yapmasını sağlıyor. Bilmeyenler için OLED veya AMOLED ekran panelleri siyah zemin üzerinde herhangi bir enerji harcamadan kullanıcılara görüntü gösterebiliyor.

Whatsapp