IOS 13, Sadece İPhone 7 ve iPad 2018 Üzeri Cihazlara Gelebilir 

Apple’ın IOS 13 güncellemesinin sadece iPhone 7 ve sonrası ile iPad 2018 ve üzeri cihazlar için uyumlu olacağı belirtiliyor.

Her yeni IOS güncellemesi ile birlikte kullanıcılar, cihazlarının yeni sürüm ile uyumlu olup olmayacağını merak ediyor. Apple, Android platformundan farklı olarak, biraz daha uzun bir güncelleme politikasına sahip, ancak her zaman olduğu gibi, eskimeyen yüz tutmuş belirli modeller için desteğin sona ermesi şart. Bu bağlamda, iOS 13'ün kurulumuyla ilgili olduğu iddia edilen minimum gereksinimler ortaya çıktı.

Geriye doğru baktığımızda, iOS 12 güncellemesi, Apple iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch (6. nesil), iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air ve iPad Air 2 ile bunlardan sonra piyasaya çıkan tüm modeller için destek vermişti.

The Verifier’in editör kadrosundan gelen bir habere göre, 2016’dan önce piyasaya sürülen tüm iOS cihazlarının iOS 13’ü alamayacağı anlaşılıyor. Bu arada, Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC geliştirici konferansında IOS 13'ün ilk bilgileri açıklanacak. 

Eğer söz konusu haber doğruysa, iPhone 5s, iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus, iOS 13 güncellemesinini alamayacak. Bu, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve sonraki sürümlerinin güncellemeyi destekleyeceği anlamına geliyor. İPad cephesinde ise haberde iddia edildiği üzere, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air ve iPad Air 2'nin güncelleme almayacağı belirtiliyor. 

Bununla birlikte, aynı haberde, iOS 13 için iPhone 6, iPhone 6s Plus, iPhone SE ve iPad 4 mini desteğinin artık “sorgulanabilir” olduğu belirtiliyor. WWDC 2019'da hangi modellerin yeni karanlık mod ve ana ekran tasarımı ile gelecek olan IOS 13 güncellemesini destekleyeceği açıklanacaktır.

Whatsapp