IOS 13, Koyu Mod ve İPad için Yeni Ana Ekran ile Gelecek

Apple, IOS 13 işletim sistemi ile iPhone ve iPad cihazları için yeni özellikler getirmeye hazırlanıyor.

Bloomberg bugün yayınladığı bir haberinde ile Apple’ın işletim sistemi IOS'un bir sonraki büyük güncellemesi olan iOS 13’ün karanlık ortamlarda telefon kullanımını kolaylaştıran karanlık mod seçeneği içereceğini açıkladı.

iOS 13 güncellemesi, bazı iPhone uygulamalarını bir aracın multimedya cihazının ekranında kullanmanıza olanak sağlayan yazılım olan CarPlay'de de geliştirmeler içerecek. Apple, İOS 12 güncellemesi ile Google Haritalar, Waze ve diğerleri gibi üçüncü taraf navigasyon uygulamalarına kapısını açmıştı. 

Bloomberg'in haberinde ayrıca, iOS 13'ün iPad için yeni bir ana ekran, belirli uygulamalar ile sınırlı olmak üzere sekmeler kullanma imkanı ve dosya yönetimindeki gelişmeler gibi belirgin özellikler getireceğini de belirtti.

Şirket ayrıca, biri dergilere abone olmak için kullanılan ve diğeri de video içeriği için olmak üzere iki yeni hizmeti birleştirecek.

Apple'ın Haziran ayında düzenleyeceği tahmin edilen Worldwide Developers Conference (WWDC) geliştirici konferansında, IOS 13 güncellemesinin neler getireceği ile ilgili detaylı bilgiler vereceği tahmin ediliyor. 

iOS 13, bu yıl güncellenmiş bir Apple yonga seti ve iyileştirilmiş bir Face ID sensörü içerecek olan yeni iPhone modelleriyle birlikte tanıtılacak. Bloomberg’e göre, iPhone modellerindeki büyük değişiklikler 2020’de gerçekleşeceğinden 2019 iPhone'un tasarımı mevcut modellere benzeyecek.

Yeni 2019 İPhone'ların dışında, Apple daha uygun fiyatlı iPad'in güncellenmiş bir versiyonunu yaklaşık 10 inç ekran ve daha hızlı bir işlemci ile piyasaya sunmayı planlıyor. Şirket ayrıca yeni ve uygun fiyatlı bir mini iPad de hazırlıyor.

Whatsapp