iOS 12'nin tanıtım tarihi belli oldu, WWDC 2018 resmen açıklandı

Apple'ın iOS 12 mobil işletim sisteminin duyurulacağı etkinlik olacağı düşünülen WWDC 2018 etkinliğinin tarihleri duyuruldu.

Akıllı telefon üretiminin en önemli ismi olarak karşımıza çıkan Cupertino merkezli Apple firması, Worldwide Developers Conference olarak isimlendirdiği yazılım geliştirici konferansını ne zaman gerçekleştireceğini duyurdu. Binlerce geliştiricinin katıldığı ve basın mensuplarının yakından takip ettiği bu konferansın 4 ile 8 Haziran tarihleri arasında San Jose California'da düzenlenecek.

Etkinliğin Apple tarafından düzenlenen bugüne kadarki en iddialı etkinliklerden birisi olması beklenilirken, etkinliğin katılımı için yine katılımlar önceden alınıp 22 Mart'ta Apple'ın WWDC web sitesinden başvuru gerçekleştirilebiliyor. Konferansa katılım için Apple ücret talep ederken, bu sene belirlenen fiyatın 1599 dolar olduğunu söyleyelim.

Etkinlik kapsamında ziyaretçiler ile basın mensuplarının karşısına çıkacak olan en önemli ürünün sizlere iOS 12 olduğunu söyleyebiliriz. Bu sene etkinlikte MacOS 13 işletim sistemi ile yeni WatchOS işletim sisteminin de tanıtılması beklenilirken, donanım ürünü olarak ise karşımıza yeni iMac Pro ile 10.5 inç genişliğindeki iPad Pro modeliyle çıkacak. 

Geliştirilecek olan yeni iPad Pro modelinin tasarım olarak iPhone X'e oldukça benzeyeceği düşünülürken, Face ID ile birlikte korunacağı düşünülüyor. Rosenblatt Securities analisti Jun Zhang tarafından öne sürülen iddiaya göre uygun fiyat etiketli bir 9.7 inç genişliğe sahip iPad modelinin de tanıtımını gerçekleştirecek.

Whatsapp