iOS 12.1.1 Güncellemesinde Ortaya Çıkan Mobil Veri Sorunu Can Sıkıyor

Apple'ın destekleyen bütün cihazları için dağıtmaya başladığı iOS 12.1.1 güncellemesinde ortaya çıkan mobil veri bağlantı sorunu birçok kullanıcının canını sıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde Apple tarafından desteklenen bütün cihazlara iOS 12.1.1 işletim sistemi güncellemesi gönderilmişti. Gelen bu güncelleme ne yazık ki bazı sorunları da beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre güncellemenin ardından mobil veri bağlantısında ve Face Time görüntülü görüşme özelliğinde can sıkan sorunlar ortaya çıktı.

Mobil veri tarafında ortaya çıkan bağlantı sorununun çeşitli ülkelerde bulunan iPhone kullanıcılarını etkilediği görülüyor. Mobil veri sorunu ilginçtir ki farklı kişilerde farklı şekilde dikkat çekiyor. Bazı kullanıcılar Safari üzerinden 4G LTE ağı kullanarak internette gezinti yapamazken bazı kullanıcılar ise mobil veri kullanırken Twitter veya Amazon gibi uygulamaları kullanamıyor. Diğer taraftan bazı kullanıcılar ise hiçbir şekilde mobil veri bağlantısı kuramadıklarını söylüyor.

Bazı iPhone kullanıcıları sorunu çözebilmek adına operatör ayarlarını sıfırlamayı ve hatta cihazı sıfırlamayı denemiş fakat soruna herhangi bir çözüm bulamamışlar. Apple'ın zaten bu problemi daha önceden bildiği söyleniyor. Buna gerekçe olarak sorunun daha öncesinde iOS 12.1.1 beta testleri sırasında kullanıcılar tarafından rapor edildiği gösteriliyor.

Eğer iPhone kullanıyorsanız ve cihazınıza iOS 12.1.1 güncellemesi geldiyse yüklemeden önce bir kez daha düşünün diyoruz. Bu sorunların sizin cihazınızda ortaya çıkıp çıkmayacağı konusunda herhangi bir şey diyemiyoruz. Umarız Apple gibi büyük bir firma bu önemli sorunlara kulak verir ve en kısa sürede yeni bir güncelleme yayınlayarak müşterilerinin şikayetlerine bir çözüm bulur.

Whatsapp