iOS 12 Yükselişi İle iOS 11'i Geride Bırakmayı Başardı

Apple tarafından duyurulan iOS 12 işletim sistemi bir önceki işletim sistemi olan iOS 11 sürümüne kıyasla çok daha hızlı bir şekilde yükselmeye başladı.

Apple bildiğiniz üzere kendi cihazını geliştirirken aynı zamanda kendisine has bir işletim sistemi de geliştiriyor. Piyasada az sayıda cihazı olduğu için güncelleme verme noktasında kendi cihazlarını her zaman en güncel şekilde tutmayı başaran firma belkide kullanıcıları bu yönüyle kendisine çekmeyi başarıyor.

Apple'ın piyasaya sürdüğü iPhone serisi ve diğer Apple cihazlarında kullanılan iOS işletim sisteminin en yeni sürümü olan iOS 12 çok hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Eski cihazlardan birçoğuna destek veren iOS 12 sürümünün hızlı bir şekilde yükselmesi firmanın da işine yarayacaktır. Artık birçok oyun ve uygulama daha yeni nesil iOS işletim sistemine gereksinim duyuyor. Bu sebeple sizde Apple cihazı kullanıyorsanız ve cihazınıza iOS 12 güncellemesi geldiyse mutlaka yükleyin.

Yayınlanan istatistiklere göre iOS 12 bütün iPhone ve iPad modellerinin %47.54'ünde aktif bir şekilde kullanılıyor. iOS 11 işletim sistemi ise mevcut cihazlarında % 45.60 gibi bir oranında aktif olarak kullanılıyor. Şuan için iPhone 5S ve üzeri cihazlara dağıtılan iOS 12 işletim sistemi eski cihazlarda bile bir hayli iyi bir performans sergiliyor gibi görünüyor.

Apple iOS 12'yi 18 Eylül'de yayınladı. Bu kadar kısa bir süre geçmesine karşın kullanıcıların neredeyse yarısının iOS 12 işletim sistemine geçiş yaptığını görüyoruz. Diğer taraftan Google, Android 9 Pie işletim sistemini Ağustos ayında dağıtmaya başladı fakat piyasada Android 9 Pie güncellemesine sahip olan cihazların oranı çok çok düşük bir seviyede yer alıyor.

Whatsapp