iOS 11'de istemediğiniz mesaj bildirimlerini sessize alabilirsiniz

Apple tarafından geliştirilen yeni işletim sistemi sürümü iOS 11'de, artık istemediğiniz mesajların sizleri rahatsız etmesini engelleyebilirsiniz.

Akıllı telefon pazarının en yeni işletim sistemi sürümü olarak karşımıza çıkan iOS 11, bünyesinde basit ancak bir o kadarda kullanışlı olan bir çok özellikle birlikte geldi. Ancak tıpkı tanımda belirttiğimiz gibi basit ama bir o kadar da işlevsel olan uyarıları susturma özelliği birçok kullanıcı tarafından fark edilmiş değil.


WhatsApp ve Messenger gibi birçok anlık mesajlaşma uygulamasında rastladığımız bu "Uyarıları Susturma" özelliği, ilk defa bir işletim sistemi tarafından da sunulmuş oldu. Çoğu zaman stresli ve yoğun ortamlardan kaçmak için kullandığımız bu özelliği, kimi zamanlarda ise yaptığımız elimizdeki işler bölünmesin yada uykumuz bölünmesin diye tercih ediyoruz.


iOS 11 ile birlikte isterseniz bireysel ve isterseniz tüm grup sohbetlerinin bildirimlerini sessiz konuma alabilecekken, tek yapmanız gereken mesajlar uygulamasını tercih etmeniz ve burada bildirimleri gelmesini istemediğiniz sohbetleri sol tarafa kaydırarak "Uyarıları Gizle" özelliğini seçmek.


Bu özellikle birlikte sürekli aynı numaralardan gelen reklam mesajların ve can sıkıcı operatör kampanyalarının önüne geçip mesajların sizi rahatsız etmemesi sağlanacakken, dilerseniz daha sonra yine sohbet baloncuğunu sola kaydırarak bildirimleri görünebilir hale getirebilirsiniz.

Whatsapp