iOS 11.4'te, sınırlı USB modu nedir?

iOS 11.3 beta sürecinde eklediği USB sınırlı mod özelliğini final sürümünde kaldıran Apple, şimdilerde ise bu özelliği iOS 11.4 beta sürecinde test etmeye başladı.

Cupertino merkezli akıllı telefon üreticisi Apple'ın iPhone ve iPad serisi altına konumlandırdığı modellerde tercih ettiği iOS işletim sistemi, tüm hataları giderip beraberinde yenilikler getirecek olan iOS 11.4 işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde bu işletim sistemi sürümünün dördüncü betasıyla birlikte karşımıza çıkan firma, bu beta sürecinde USB sınırlı mod özelliğini de aktif hale getirdi.

USB sınırlı mod özelliği ile birlikte güvenliği daha üst seviyeye taşımak isteyen Apple, buna göre 7 gün içerisinde kilidi açılmayan iPhone telefonların Mac yada PC kullanmasını engelleyecek. Yani bundan böyle kilitli bir iOS cihazına USB aksesuarları bağlamak için, cihazınızın kilidi açıkken Lightning konektörü üzerinden aksesuar bağlanması gerekecek.

En az bir haftada 1 defa güvenilir bir bilgisayara bağlanmadıysanız yada  Lightning konektörü üzerinden sadece şarj işlemini gerçekleştirebilecekken, özellik iOS 11.4 final sürümüyle birlikte tüm cihazlara kazandırılacak. Apple firması daha önce USB sınırlı mod özelliğini iOS 11.3 beta sürecinde de aktif hale getirmiş, ancak aldığı çarpıcı karar ile birlikte işletim sisteminin final sürümüne eklememişti.

Şirket tarafından bazı geliştirmeler yapılarak iOS 11.4 işletim sistemine eklenilen bu özellik, firma tarafından gene alınan son dakika bir kararla birlikte final sürümünde yer almayabilir.

Whatsapp