iOS 11.4.1 sorunları saç baş yolduruyor

Apple firması tablet bilgisayar ile akıllı telefon modelleri için hazırladığı iOS 11.4.1 güncellemesiyle birlikte sorunları da beraberinde getirdi.

iOS 11 işletim sisteminde görülen tüm hataların üstesinden gelmek adına son olarak iOS 11.4.1 güncellemesini duyuran Apple, bu güncelleme ile birlikte yaşanan hataların üstesinden gelmek yerine yeni hatalarla birlikte karşımıza çıktı. 

Geçtiğimiz hafta başında yayınlanan iOS 11.4.1 güncellemesini cep telefonları ile tablet bilgisayarlarına yükleyenlerin mevcut uygulamaları çalıştırmak istediğinde bir hata ile karşı karşıya kaldığı öne sürüldü. Daha önceki sürümde mevcut olan uygulamaların güncellenirkende buna benzer bir sıkıntının yaşandığını belirten kullanıcılar, telefonlarında ''Uygulama yüklenemedi'' hatasıyla karşı karşıya kalıyor.

Özellikle bu sorunun Google Maps isimli uygulamanın eski versiyonunu cihazlarında kullananların güncelleme yaparken yaşadığı belirtilirken, "Bu uygulama App Store üzerinden yüklenemedi ve uygulama manuel olarak tekrardan yüklenmeli." hatası sonrasında kullanıcılar "Uygulamayı sil" ve "Uygulamayı tut" seçeneklerine yönlendiriyor.

Bunun yanı sıra bazı iPhone X kullanıcıları da cihazlarına bu güncellemeyi yükledikten sonra batarya kullanımı süresinde oldukça önemli bir azalma yaşandığını ve mevcut uygulamaları açtıklarında kitlenme, donma ve geç açılma gibi sorunlarla karşı karşıya kaldığını iddia ediyor. Bu güncelleme ile birlikte iOS 11 işletim sistemine verdiği desteği sonlandıracağı öne sürülen firmanın, mevcut hata ve sorunlar sonrasında nasıl bir hamle yapacağı ise merak konusu.

Whatsapp