iOS 11.2.5 güncellemesi an itibariyle yayınlandı

Apple gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte AirPlay 2 özelliğini cihazlarına kazandıracak olan iOS 11.2.5 güncellemesini yayınladığını duyurdu.

Akıllı telefon üretiminin tartışmasız bir şekilde en önemli isimleri arasında Cupertino merkezli Apple firmasının yer aldığını söyleyebiliriz. iOS 11 işletim sistemiyle birlikte başı belaya giren ve bir türlü beladan kurtulmayan firma, uzun bir süredir yeni yazılım güncellemesi iOS 11.2.5 üzerindeki çalışmaları sürdürüyordu.

Gerçekleştirilen açıklama ile birlikte iOS 11.2.5 işletim sistemi sürümünün hata düzeltmeleri ve performans geliştirmeleri içerdiği belirtilirken, tüm kullanıcılara biran önce bu güncellemeyi yüklemeleri öneriliyor. 7 farklı beta sürümüyle birlikte yazılım güncellemesinin final sürümüne kadar gelinirken, bununda ciddi anlamda iyileştirmelerin işletim sisteminde yapıldığı anlmanına geldiğini söyleyebiliriz.

Yayınlanan iOS 11.2.5 işletim sistemi güncellemesiyle birlikte Siri'nin yetkisi arttırılıp daha keyifli bir hale kavuşacakken, Siri’nin günlük haber podcastlerini oynatmasına izin veriliyor. Artık sizin için sesli Siri asistanı haberler okumayı da başaracakken, varsayalan olarak The Washington Post gazetesinin haberlerini okuyacak. Tercihinize göre Fox News, CNN veya NPR kaynaklarından haberleri de okuyabilecek olan Siri, HomePod hoparlörü ile kullanılmak adına geliştirilmiş olan yeni AirPlay güncellemesini de içerecek.

Güncellemeyle birlikte teknoloji dünyasının son günlerde gündeminden düşmeyen ve iOS cihazların kitlenmesine neden olan GitHub açığının da giderildiği belirtilirken, chaİOS bağlantı sorunun üstesinden gelindiği belirtiliyor.

iOS 11.2.5 güncellemesi hangi cihazlara yüklenebilir?

iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s, iPhone SE, iPad Pro 9.7, iPad Pro 10.5, iPad Pro 12.9, iPad 9.7, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4, iPad mini 3, iPad mini 2 ve iPod Touch (6. nesil) modelleri bu güncellemeyi kolaylıkla cep telefonlarına yükleyebilir.

Whatsapp