iOS 11.2.2 artık yüklenemeyecek

Apple gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte iOS 11.2.2 işletim sistemine kadar olan sürümlerin artık cihazlara yüklenemeyeceğini belirtti.

Akıllı cep telefonu sevkiyatının önemli isimleri arasında yer alan Apple firması, gerçekleştirdiği resmi açıklama ile birlikte iOS 11.2.2 ve daha alt sürümlerde imzalamayı duyurduğunu açıkladı. Artık Apple tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre imzalanan en alt iOS versiyonunun 11.2.5 olacağı duyurulurken, bunun öncesi bir sürüme geri dönüş yapılamayacağı belirtiliyor.

Şirket tarafından cihazların en yeni sürüme güncellenmesi adına eski iOS sürümlerinin imzalanması durdurulurken, böylelikle kullanıcılara daha stabil ve daha güvenli bir iOS deneyimi yaşatıldığı belirtiliyor. Ancak durumun pekte gerçeği yansıtmadığın, aslında gerçeğin kullanıcının Jailbreak gibi yazılımları yüklemelerini engellemek olduğunu belirtelim.

Yayınlanan iOS 11.2.5 işletim sistemi güncellemesiyle birlikte Siri'nin yetkisi arttırılıp daha keyifli bir hale kavuşacakken, Siri’nin günlük haber podcastlerini oynatmasına izin veriliyor. Artık sizin için sesli Siri asistanı haberler okumayı da başaracakken, varsayalan olarak The Washington Post gazetesinin haberlerini okuyacak. Tercihinize göre Fox News, CNN veya NPR kaynaklarından haberleri de okuyabilecek olan Siri, HomePod hoparlörü ile kullanılmak adına geliştirilmiş olan yeni AirPlay güncellemesini de içeriyor.

Bu güncellemeyle birlikte teknoloji dünyasının son günlerde gündeminden düşmeyen ve iOS cihazların kitlenmesine neden olan GitHub açığının da giderildiği belirtilirken, chaİOS bağlantı sorunun üstesinden gelinmişti.

Whatsapp