iOS 11.2 ile iPhone'ları daha hızlı kablosuz olarak şarj edebileceksiniz

Apple yeni nesil akıllı cep telefonları olan iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X'i daha hızlı şarj etmek adına, iOS 11.2 güncellemesinde kablosuz enerji aktarımını 7.5W gücüne çıkartacak.

Son dönemlerde akıllı cep telefonu modellerini ardı ardına güncelleme devam eden Apple firması, iOS 11.2 güncellemesini test etmeye başladı. Bu güncellemenin aksesuar yapımcısı RAVpower tarafından tespit edilen ilginç bir özelliği karşımıza çıkarken, güncellemeyi yükleyenlerin iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modellerini kablosuz şarj yöntemiyle daha hızlı şarj edebileceği ortaya çıktı.


Üç cihaz üzerinde güncellemenin beta sürümünü yükleyerek yapılan testte Qi kablosuz şarj cihazları tarafından artık 7.5 W ile şarj edilebileceği ortaya çıkarken, 5 W'lık şarj gücü böylelikle yüzde 50 oranında arttırılmış oluyor. Böylelikle cihazın bataryaları çok daha hızlı bir şekilde şarj olacakken, kimileri 30 dakikalık süre içerisinde sıfır olan şarjın yüzde 60 oranına bu teknoloji ile ulaşabildiğini söylüyor.


Ünlü aksesuar üreticileri Belkin ile Mophie'de daha yüksek hızlı güç aktarımı gerçekleştirebilen Qi teknolojili kablosuz şarj yatakları hazırlarken, Apple'da 2018 yılında AirPower matını piyasaya sürecek. Bu yeni aksesuarların hızlı şarj teknolojisine destek sunduğu görülürken, bu durumunda bilgiyi doğrulandırdığını söyleyebiliriz.

Mophie Kablosuz Şarj Aleti

Bu şarj aletlerinin satışları Apple Store'da da gerçekleştirilecekken, sağlam yapısıyla birlikte dikkatleri üzerine çekiyor. Rakiplerinin arasından şık tasarımı ile ayrılan bu cihaz, özel şarj fişiyle birlikte geliyor. 19V ve 1.3 Amper güç ile cihazınızı şarj edecek olan ürün, Juice Pack ismine sahip.

Belkin Boost Up Kablosuz Şarj Aleti

15V ve 1.5 Amper güç üretebilen Belkin Boost Up isimli bu şarj aleti, beyaz renkli tasarımıyla harika bir görünüme sahip. Geniş yüzey alanı sayesinde birden fazla cihazı aynı anda şarj edebilmenize imkan tanınırken, bu ürünü de dilerseniz Apple Store'ları ziyaret ederek satın alabilirsiniz.

Anker Kablosuz şarj aleti

Anker tarafından hazırlanan bu şarj aleti cihazlarınızı 5V ve 1 Amper hızında şarj edebilirken, uygun fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Birçok online perakende satıcısı tarafından satın alınabilen ürün, oldukça küçük bir yapıya sahipken aynı anda bir cihazı şarj edebilirsiniz.

Spigen Essential Kablosuz Şarj Aleti

Ünlü aksesuar üreticisi Spigen tarafından hazırlanan bu şarj aleti, cihazlarınızı 9V ve 1.8 Amper gücünde şarj edebilir. Eşsiz kare tasarımı ile dikkatleri üzerine çeken ürün oldukça hafif ve az yer kaplayan bir yapıya sahip.

Whatsapp