iOS 11.1.1'i yükleyenler, batarya sorunu yaşamaya devam ediyor

iPhone modellerini iOS 11.1.1 sürümüne güncelleyenlerin, iOS 11.1 sürümüne göre batarya performansında önemli sorunlar yaşadığı öne sürüldü.

Cupertino merkezli ünlü akıllı telefon üreticisi olan Apple, büyük bir hızla iOS işletim sistemini güncellemeye devam ediyor. Bu bağlamda son olarak iOS 11.1.1 sürümünü yayınlayan şirket, batarya performansı ile sistem iyileştirmeleri gerçekleştirdiği iddia edilmişti.


Ancak şirketin iOS 11 güncellemesiyle birlikte yaşadığı sıkıntıyı bir türlü çözemediği ortaya çıkarken, batarya performansının iOS 11.1 ile neredeyse normal döndüğü ve iOS 11.1.1 sürümüyle ise yeniden ağır bir darbe aldığı görüldü. Ünlü YouTube kanalı iAppleBytes'in gerçekleştirdiği karşılaştırma videosuna baktığımızda, batarya performansının son sürümle önemli derece de düştüğü gözlemleniyor.


Yapılan test kapsamında iPhone 5c, iPhone 6, iPhone 6s ve iPhone 7 modelleri test edilirken, testte iOS 11.1 yüklü cihazlar ile iOS 11.1.1 yüklü aynı model cihazlar karşılaştırıldı. Yapılan Geekbench 4 batarya testinde sadece iPhone 6s modelinin batarya performansında düşüş gözlemlenmezken, diğer modellerdeki batarya performansının düşüşünün oldukça önemli olduğu görüldü.


Lafı fazla uzatmadan iAppleBytes'in gerçekleştirdiği Geekbench 4 batarya performansı testiyle birlikte sizleri karşı karşıya bırakalım ve videoyu yukarıdaki bölümden izleyebileceğinizi hatırlatalım. 

Whatsapp