iOS 11 ve watchOS 4, 19 Eylül itibariyle indirilebilecek

Apple dün gerçekleştirdiği lansmanda yaptığı duyuru ile birlikte iOS 11 ve watchOS 4 güncellemelerinin 19 Eylül itibariyle indirilebilir duruma geleceğini açıkladı.

Apple tarafından geçtiğimiz Haziran ayında ayrıntılı bir şekilde açıklanan iOS 11 işletim sisteminin, yeni iPhone lansmanının ardından çıkış tarihinin de duyurulması bekleniliyordu. Dün yeni akıllı cep telefonu modellerini lanse eden Apple, bunun ardından ise iOS 11 işletim sisteminin 19 Eylül itibariyle kullanıcılar tarafından erişilebilir olacağını duyurdu.


Eski sürümlerine göre çok daha renkli bir arayüzüyle birlikte gelecek olan işletim sistemi güncellemesi, yeni özelleştirilebilir kontrol merkezi, daha iyi bir Siri deneyimi, canlı fotoğraf modları ve tek elle kullanılabilen klavye modu gibi yenilikler içeriyor.


Özellikle Apple tarafından geliştirilen iPad serisi altındaki modeller bu güncellemeyle birlikte yepyeni bir bakış açısına kavuşurken, iPad Pro'da nihayet gelişmiş Split View uygulamasına destek sunacak. Hazırlanan yeni Files uygulaması desteğiyle uygulamalar arasında gerçek dosya paylaşımına da izin verilecekken, sürükle bırak yöntemi aktif olarak kullanılabilecek.


WatchOS 4 güncellemesi de tıpkı iOS 11 güncellemesi gibi 19 Eylül itibariyle yayınlanacak. Bu güncelleme ile cihazlara yeni sağlık uygulamaları ve spor aktivite takibi programları eklenecek. Firma tarafından geliştirilen Apple Heart Study adlı program, kalp hastalıklarıyla ilgili takip yaparak kalp krizi gibi önemli durumlar hakkında bilgi verebilecek.


Belirttiğimiz güncellemeler yayınlanır yayınlanmaz, yeni haberlerle Maxicep.com ailesi olarak karşınızda olmak üzere hoş çakalın.

Whatsapp