iOS 11 tarafından desteklenecek 9 önemli QR kodu

iOS 11 işletim sistemine gelecek dahili QR kod okuyucu desteğiyle birlikte neredeyse her şey değişecek. Peki ama bu özelliklerle birlikte, cihazlara kazandırılacak olan yenilikler neler?

Bu yıl gerçekleştirilen WWDC 2017 etkinliği kapsamında Apple yeni işletim sistemi sürümü iOS 11'in duyurusunu gerçekleştirmişti. iOS 11 ile birlikte QR kodlara sunulan desteğin arttırılacağına değinilirken, artık QR kod okuma işlemi için üçüncü parti uygulamalar kullanmanıza gerek kalmayacak.


Artık QR kodların taraması direk olarak iPhone ve iPad'lerin kamerası üzerinden gerçekleştirebilecekken, bizde sizler için Apple'ın cihazlarında sunacağı 9 önemli QR kod desteği hakkında bilgi vermek istedik.

HomeKit

iOS uyumlu HomeKit aksesuarlarında artık küçük çıkartmalar halinde QR koda yer verilecek. Bu QR kodlar ile birlikte HomeKit aksesuarları çok kolay ve basit bir şekilde iOS işletim sistemli cihazlarınız ile eşleşebilecek.

Rehbere iletişim bilgisi ekleme

Artık arkadaşlarınızın yada diğer kişilerin iletişim bilgilerini sadece QR kod bilgisini taratarak rehberinize ekleyebileceksiniz. QR kod üzerinde tanımlı olan tüm bilgiler böylelikle rehberinizde kişi ismiyle yer almış olacak.

Takvime etkinlik ekleme

Örneğin yolda yürürken bir bilboard yada afiş üzerinde gördüğünüz QR kod bilgisini kameranız üzerinden okutarak çok kolay bir şekilde Takvim uygulamasına ekleme yapabileceksiniz. QR kod içeriğinde yer alan tüm bilgiler kayıt edilerek sizlere etkinlik öncesinde bilgi verilecek.

Mail göndermek için kullanabilirsiniz

QR kodları dilerseniz mail göndermek içinde kullanabilirsiniz. Önceden tanımlanmış adresler ve mesajlar içeren e-postalar göndermek adına QR kod kullanabilecekken, böylece çok hızlı bir şekilde iletişim kurabileceksiniz.

Haritalar

Bir konuma adres tarifi almak istediğinizde internetten indirdiğiniz QR kodu yada örneğin bir dergide okuttuğunuz QR kodu okutarak, haritaya beni buraya götür komutu verebileceksiniz.

Mesaj gönderme

Bir kartvizit yada afişte gördüğünüz QR kodu taratarak o kişiye dilerseniz numara yazmanıza gerek kalmadan mesaj gönderme imkanına erişebilirsiniz.

Wi-Fi'ye bağlanabilirsiniz

Örneğin bir alışveriş merkezi, kafetarya yada diğer halka açık yerlerde şifreye gerek kalmadan direk olarak bir QR kod okutarak Wi-Fi ağına bağlanabileceksiniz. Bu özellik belli alanlarda ücretsiz Wi-Fi hizmeti sunan belediyelerin işine yarayabilir.

Arama yapabilirsiniz

Bir kartvizit yada afişte gördüğünüz QR kodu taratarak o kişiye dilerseniz numara yazmanıza gerek kalmadan direk olarak o numarayı arayabilirsiniz.

Direk olarak web sitesine gidebilirsiniz

Bir mekanda yer alan afiş, pankart ve diğer QR kodları okutarak direk olarak bir web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Örneğin bir kampanya detaylarını öğrenmek istiyorsanız, bu yöntem sizlerin oldukça fazla işinizi görebilir.

Whatsapp