IOS 11, Siri, Apple Pay, Fotoğraflar ve Çok Daha Fazla Geliştirme ile Duyuruldu

Apple, WWDC 2017 etkinliğinde bir çok geliştirme içeren Ios 11 güncellemesini resmi olarak tanıttı. İşte IOS 11 yenilikleri...

Apple'ın bir sonraki büyük duyurusunun neler getireceğini bilemeyiz ancak bugün yapılan duyuru ile bizi nelerin beklediğini görmeye başladık. WWDC 2017'de şirket, mobil işletim sisteminin en yeni güncellemesi olan iOS 11'i resmi olarak duyurdu. Dünya çapında milyonlarca iPhone ve iPad'e güç sağlayan yazılım ve en yeni güncellemesi, aşağıdaki başlıklarda ayrıntılı olarak ele alacağımız pek çok temel iyileştirme getiriyor.

Mesajlar


 İlk olarak - Mesajlar. Bu uygulama en popüler yerel iOS uygulaması olduğu için Apple açısından  bu uygulamayı daha da iyi hale getirmek mantıklı bir adımdır. Ve geliştirmeler, daha iyi bir uygulamanın izlerini taşıyor. Çığır açan yenilikler yok belki ama yine de güzel göründüğünü belirtmeliyiz. Dikkat bir başka nokta ise mesajların cihazlar arasındaki senkronizasyonu olacak. Yeni bir iOS cihazına geçtiğinizde tüm sohbet geçmişiniz de taşınmış olacak.

Mesajlar uygulamasından bahsetmişken, şimdi sohbet ettiğiniz kişilerle doğrudan para alışverişi yapabilirsiniz. Bu, Apple Pay kullanıcıları arasında mümkün olacak. Apple'ın ödeme sistemi şimdi kişiden kişiye işlemleri destekliyor ve bu özelliğe Mesajlar uygulamasından erişilebiliyor. 

Siri Yenilikleri


Siri de güncelleniyor - özellikle de konuşurken. Siri'nin sesi İOS 11'de daha doğal bir hal alıyor.  Özellikle tanıtım esnasında sahnede oldukça etkileyici göründü. Daha önce olduğu gibi, Apple'ın asistanı için geliştirdiği bir erkek sesi de var. Başka harika bir yetenek: Siri artık dil çeviri yeteneklerine sahip olacak. Apple bu özelliğin henüz beta sürecinde olduğunu açıkladı ancak tanıtım sırasında İngilizce'den Çin'ceye gayet iyi görünen bir demo yayınlandı. 

Elbette ses kontrolü oldukça güzel fakat çok daha sık kullanmanız muhtemel olan yenilik ise yeniden tasarlanmış Kontrol Merkezi olacak. IOS 10'da olduğu gibi ekranın altından yukarı çekerek Kontrol Merkezine ulaşacaksınız ve anında yeni tasarımı göreceksiniz. Daha önce olduğu gibi, butonlar daha güçlü bir etkileşim için Force Touch'ı destekliyor - örneğin bir kaydırıcıda Force Touch'ı kullanmak o anda butonu daha büyük hale getiriyor.

Kamera ve Fotoğraflar Uygulamaları


 IOS 11'deki Kamera ve Fotoğraflar uygulamalarına da birkaç yeni özellik ekleniyor. Bu özelliklerden ilki canlı fotoğraflardan döngü oluşturma oluyor. Bir diğer yenilik ise canlı fotoğraflar seçeneği ile çekilen fotoğraflara çeşitli efektler ekleme yeteneği oldu. Örneğin, uzun pozlama efekti - kadifemsi akarsuları, nehirleri ve şelaleleri pürüzsüz bir şekilde çektiğinizi hayal edin.

Ancak, iPhone'unuzu kullanmamanız gereken zamanlar vardır - örneğin araç kullandığınız sırada. IOS 11'de oldukça geliştirilmiş bir Rahatsız Etmeyin özelliği var ve ne zaman etkinleştireceğini biliyor. Bu özellik sayesinde, direksiyon başındayken dikkat dağıtıcı şeyler otomatik olarak engellenir. Bu arada bir metin mesajı alırsanız, mesajlar sizin belirlediğiniz hazır mesajlarla otomatik olarak cevaplanıyor. 

Sonunda varış noktanıza ulaştığınızda bile, iOS 11 kullanışlı olmaya devam edecek. IOS 11, Apple Haritalar'a alışveriş merkezleri gibi kapalı alan haritaları ekleyerek güzel bir güncelleme getiriyor. Bu özellik başlangıçta birkaç seçkin pazarda kullanılacak: Boston, Chicago, Hong Kong, Londra, Los Angeles ve New York bunlardan bir kaçı ancak yüzlercesi daha sonra eklenecektir.

Apple Home kullanıcıları için de heyecan verici haberler var. Hoparlörler, bağlantılı cihazlar içinde desteklenen en son teknolojik ürünler. Buna ek olarak, evinizde çoklu hoparlör sistemi oluşturmanıza olanak tanıyan yeni bir AirPlay 2 protokolü var. Ve elbette bunu iPhone'unuzdan kontrol edebilirsiniz.

Apple App Store


 Ancak, en büyük duyurulardan biri, iOS 11'in tanıtımının sonunda geldi. App Store, uygulama ve oyunları bulmayı kolaylaştıran büyük bir yenilenmiş tasarıma kavuşuyor. En yeni ve sıcak olan tüm uygulamalar artık yeni Bugün sekmesinde bir bakışta önümüze geliyor. Oyunlar artık kendi özel sekmelerinde listelenirken, önizlemeler videolar da dahil zengin görsellerle gösteriliyor. 

İOS 11 güncellemesinin ilk beta sürümü bugünden itibaren geliştiriciler için yayınlanacak ve muhtemelen bu yılın Eylül ayından itibaren yeni İPhone akıllı telefonların duyurusu ile birlikte kullanıma sunulacak. 

Whatsapp