iOS 11, iOS 10'u Geçerek Apple Cihazlarının %47'sine Ulaştı

Apple'ın iOS 11 Güncellemesi, Apple cihazları arasında hızla yükselmeye devam ediyor. Son bilgilere göre Apple cihazları arasında iOS 11 kullanım oranı %47'ye ulaşmış durumda.

Apple'ın iOS 11 güncellemesi, yaklaşık üç hafta önce kullanıma sunuldu ve şimdi Apple'ın mobil cihazlarında selefi İOS 10'u geçmeyi başardı ve en çok kullanılan sürüm oldu. Analitik şirketi Mixpanel'e göre iOS 11, şimdi % 47 pazar payı ile Apple cihazları arasında,en çok kullanılan sürüm ve ikinci sıradaki iOS 10 ise % 46'lık bir paya sahip. 

Böyle bir başarıyı elde etmek şüphesiz Android platformunun güncelleme süreçleri göz önüne alındığında oldukça şaşırtıcı ve kıskandırıcı olabilir. Ancak ilginç bir şekilde, iOS 11 güncellemesi için benimsenme oranı, iOS 10 için geçen sene gördüğümüzden daha yavaş olmuş görünüyor. Zaten Apple da buna önlem olarak iOS 10 güncellemesine geri dönüşün yollarını kapatmaya karar vermişti. 

İOS 10, sadece iki hafta içinde iOS 9'u geride bırakmayı başarmıştı. İOS 11 ise iki haftalık süreçte % 38.5'lik bir benimsenme oranına ulaşmayı başarabildi. 

Bu arada İOS 9 ve önceki sürümler de hala hayatta ve Apple cihazlarının % 6.7'lik bir kısmında, sonraki sürümleri desteklememe gibi çeşitli nedenlerle kullanılmaya devam ediyor. 

Şirketin kurulum tabanına göre İOS 11 artık bir numaralı işletim sistemi durumuna geldi. Bu nedenle önbellek müzedeki haftalarda kullanımı daha da ileriye gidecektir. Belki de İOS 11.1 güncellemesi geldiğinde kullanım oranı rakamlarına  daha da fazla yardımcı olacak çünkü yüzlerce yeni emoji getirilmiş ve tek bir elle uygulama değiştiriciye erişmenizi sağlayan 3D Dokunmatik hareketi gibi özellikler de tam olarak kullanıma sunulmuş olacak. 

Whatsapp