iOS 10.2 Public Beta 2 güncellemesi yayınlandı

Apple, iPhone ve iPad modelleri için geliştirdiği iOS 10.2 güncellemesini Public Beta 2 olarak yayınladı.

Apple, akıllı telefon pazarında mücadelesini sürdürürken, sunduğu cihazlar özellikle de iPhone akıllı telefon ve iPad tablet modelleri büyük ilgi görüyor. Bu cihazlarda firma kendi geliştirdiği iOS mobil işletim sistemini kullanırken, bu sene yeni iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri ile iOS 10 yayınlanmıştı.

iOS 10 Eylül ayında diğer iPhone ve iPad modelleri için ayrıca güncelleme olarak da gelmişti. Apple, iOS 10'a da yeni özellikler ve yetenekler de eklenirken, kısa bir süre önce iOS 10.1 yayınlandı. Bu güncelleme bazı hata düzeltmeleri, iyileştirmeler ve geliştirmeler içerirken, ayrıca iPhone 7 Plus için yeni kamera özelliği "Portre Modu" gelmişti.

Apple, şu sıralar iOS 10.2 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu ayın ilk gününde Apple 10.2 güncellemesinin ilk Beta sürümünü yayınlamıştı ve şimdi de iOS 10.2 Public Beta 2 yayınlandı. Bu güncelleme geliştiriciler ile sunulmasının bir gün sonrasında şimdi de herkes için sunulmuş durumda.

Apple'ın beta programına kayıtlı olan herkes Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme üzerinden bu yeni güncellemeye ulaşılabilir.

Güncelleme içerisinde Apple'ın yeni TV uygulaması Beta olarak bulunuyor. Bu güncelleme Apple TV kullanıcılarına büyük kolaylıklar getiriyor. Bu yeni güncelleme ilk olarak firmanın Ekim ayındaki MacBook Pro etkinliğinde gün yüzüne çıkmıştı. 

iOS 10.2 Public Beta 2 ayrıca yeni emoji ve duvar kağıtları içerirken, Video uygulaması içinde yeni widget ile geliyor.

Whatsapp