iOS 10.0.2 güncellemesi yayınlandı

Apple, iPhone ve iPad modelleri için yeni iOS 10.0.2 güncellemesini sundu..

Mobil pazarda fırtına gibi esen Apple, bu ay yeni akıllı telefon modelleri ile büyük ses getirdi. Bu yeni cihazlar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adı ile gelirken, 16 Eylül itibari ile de satışa sunulmaya başlandı.

Yeni akıllı telefonlar ile birlikte ayrıca iOS 10 adındaki firmanın kendi geliştirdiği mobil işletim sistemi geldi. Bu yeni işletim sistemi ile birlikte iPhone 7 ve iPhone 7 Plus pazara sunulurken, ayrıca iOS 10 güncelleme olarak da bu ay içerisinde iPhone ve iPad modelleri için yayınlanmıştı.

Şu sıralar gündemde iOS 10.1 güncellemesi yer alıyor. İlk olarak iOS 10.1 beta geliştiricilere sunulmaya başlanmıştı ve dün de iOS 10.1 Public Beta olarak yayınlandıç

Bu güncelleme beklenirken, Apple'dan yeni bir güncelleme geldi. iPhone ve iPad modelleri için yayınlanan güncelleme iOS 10.0.2 olarak adlandırılmış ve küçük bir güncelleme olarak gelen iOS 10.0.2 bazı hata düzeltmeleri ve stabilite düzeltmeleri içeriyor.

Bir süredir bazı iPhone 7 kullanıcıları kulaklıklar ile şarkıyı durdurma tekrar çalma, sonraki şarkıya geçme gibi kontrolle ilgili olarak bazı sıkıntılar yaşadığı rapor edilmişti ve bu güncellemenin de hedeflediği hataların başında bu yer alıyor. 

Ayrıca diğer bir hata olarak Fotoğraflar uygulamasının çökmesi yer alıyor. 

Ayarlar > Genel > Yazılım Güncellemesi kısmı üzerinden iPhone ve iPad kullanıcıları bu güncellemeyi cihazlarına yükleyebilirler.

Whatsapp