iOS 10 işletim sistemi ile ilgili bilgiler gelmeye başladı

Apple'ın bu sene sunacağı iOS 10 işletim sistemi yeni özelliklerle gelecek

Apple her sene yeni cihaz duyuruları gerçekleştiriken, bu cihazlar firmanın yine kendisi tarafından geliştirilen işletim sistemleri ile sunulmaktalar.

Firmanın en büyük gelir kalemi iPhone olurken, hem iPhone akıllı telefon modellerinde hem de iPad tablet modellerinde iOS adındaki mobil işletim sistemi yer almakta.

Her sene firma, yenilikler içeren işletim sistemi sunarken, son olarak geçtiğimiz sene sunulan iPhone 6S ve iphone 6S Plus modelleri ile iOS 9 gelmişti. BU işletim sisteminin ilk olarak duyurulduğu etkinlik ise WWDC 2015, Geliştirici Etkinliği olmuştu.

Bu sene de firma 13 ve 17 Haziran tarihleri arasında WWDC 2016 etkinliğinidüzenleyecek. Bu etkinlikte yeni duyuruların gelmesi beklenirken, bunlar arasında en önemlisi ise iOS 10 olacak.

iOS 10 hakkında bilgiler ortaya çıkmaya başladı ve bunlara bakacak olursak eğer, Fotoğraflar uygulamasının tamamen yenileceği ifade ediliyor. Uygulama içerisinde iOS 10 kullanıcıları EXIF data ve diğer bazı bölgelere ulaşabilecekler. Ayrıca "Face Detection" özelliği de uygulama içerisinde yer alabilir.

Diğer önemli bir özellik de Unicode ile anlaşma ile birlikte 54 yeni emoji iOS 10 ile birlikte gelebilir.

Ayrıca Apple'ın CEO'su Tim Cook tarafından da değinilen ön yüklü Apple uygulamaların gizlenmesi ya da kaldırılması iOS 10 ile birlikte iPhone ve iPad kullanıcıları için sunulabilir.

Whatsapp