iOS 10 ile Apple merakla beklenen "Dark Mode" özelliğini sunabilir

Apple'ın yeni iOS 10 işletim sisteminin yeni özellikler içerebileceği ifade ediliyor.

Apple, kısa bir süre önce WWDC 2016 adındaki geliştirici konferansını düzenledi ve bu etkinlikte de firmanın yeni mobil işletim sürümü olarak iOS 10 gün yüzüne çıktı. Yeniliklerle gelen iOS 10, bu sene Eylül ayında firmanın yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ile birlikte diğer bazı iPhone ve iPad modelleri için sunulacak.

iOS 10 Beta olarak geliştiricilere sunulmaya başlandı ve bu yeni mobil işletim sistemi için bilgiler de gelmeye devam ediyor. Yeni bazı bilgilere göre iOS 10, merakla beklenen yeni "Dark Mode" özelliği ile sunulabilir.

iOS 10 kodları ve geliştirici kitleri üzerinden bazı referanslar ortaya çıkarken, bu referansların Dark Mode'a işaret ettiği belirtiliyor. Aslına bakılırsa Safari, iTunes, Messages, iBooks, ve Clock gibi uygulamalar aslında Dark Mode olarak kullanılabiliyor. Fakat Apple şu ana kadar iOS'un genelinde bir seçenek olarak şimdiye kadar Apple tarafından sunulmuş değildi.

Diğer taraftan Apple'ın WWDC 2016'da Dark Mode için herhangi bir bilgi vermediğini de belirtelim. iOS 9.3 ile birlikte Apple'ın Night Shift'i sunması gibi Dark Mode da fazla dillendirmeden iOS 10 ile birlikte gelebilir.

Apple'ın yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus, iOS 10 ile gelecek ve bazı özelliklerin de sadece bu yeni cihazlara özel olarak gelmesi ihtimaller dahilinde.

Whatsapp