iOS 10 güncellemesini alacak ve almayacak cihazların listesi

Apple'ın yeni iOS 10 güncellemesi hangi akıllı telefon ve tabletler için sunulacak?

Apple, dün yeni mobil işletim sistemi sürümü olan iOS 10'u resmi olarak duyurdu. Bu yeni sürüm bir çok yeniliği de beraberinde getirirken, Eylül 2016'dan önce final sürümünün yayınlanmayacağını belirtelim. Duyuru ile birlikte Beta olarak ise geliştiricilere sunulmaya başlandı.

Apple'ın yeni iOS 10 güncellemesi firmanın sunacağı yeni iPhone 7 ailesinde yer alacak. Eylül ayında resmi olarak duyurulması beklenen cihazlar iPhone 7 ve iPhone 7 Plus adları ile büyük ihtimal pazara sunulacaklar.

Diğer taraftan firmanın önceki nesil cihazları da bu güncellemeyi alacak, ancak hepsi için sunulmayacağını da belirtelim.

iPhone akıllı telefon modellerine bakacak olursak eğer, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerine güncelleme gelecek. Ancak daha önceki modeller iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4S ise iOS 10 güncellemesi almayacak cihazlar arasında yer alıyor.

iPad tablet modellerine bakacak olursak eğer, Apple, iPad 4. nesil, iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro, iPad Pro 9.7, iPad mini 2, iPad mini 3 ve iPad mini 4 adındaki tabletler güncelleme alacak. iPad, iPad 2, iPad 3 ve iPad mini ise iOS 10 almayacak.

iPod touch modellerden ise sadece iPad touch 6. nesil için iOS'un yayınlanacağını da belirtelim.

Whatsapp