İnternet üzerinden en çok cep telefonu alıyoruz

14 aylık dönemde internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişleri inceleyen Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği, en çok tercih edilen ödeme yöntemi ile satın alınan ürünü belirledi.

Son dönemlerde alışveriş alışkanlıklarında büyük bir değişiklik yaşanırken, durumu gözler önüne sermek adına ise Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği tarafından ilginç bir açıklama yapıldı. Yapılan araştırma sonrasında internet üzerindeki alışverişlerde en çok kullanılan ödeme yönteminin ve en çok satılan ürünlerin hangisi olduğu tespit edilirken, internet üzerinden yapılan alışveriş sayısının her geçen gün arttığı da gözler önüne serildi.

Türkiye'de internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde birden farklı ödeme yöntemi kullanılırken, Ocak 2017-Nisan 2018 tarihleri arasında verilen siparişlerin yüzde 82’sinde ödeme yöntemi olarak kredi kartı ve banka kartı tercih edildiği açıklandı. Kartla ödeme yöntemi sonrası en çok yüzde 10 ile kapıda ödeme yöntemi tercih edilirken, onu yüzde 7 ile havale yöntemi ve yüzde 1 ile alışveriş kredisi seyrediyor.

İnternet üzerinden kart ile yapılan alışveriş yöntemlerinde en çok tercih edilen ürün kategorisinin cep telefonları olduğu açıklanırken, bu ürünleri sırasıyla telefon kılıfları, bebek bezi, kitap ve temizlik malzemeleri eşlik ediyor.

Alışveriş kredisi kullanarak en çok satın alınan ürünlerde de ilk sıraya cep telefonları otururken, bu sırasıyla taşınabilir bilgisayar, LCD televizyon ve notebook aksesuarları eşlik etti. Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği tarafından açıklanan verilere göre alışveriş kredisine olan ilginin gittikçe artacağının düşünüldüğünü söylemeliyiz.

Whatsapp