İnternet hızı ölçme testi nasıl gerçekleştirilir?

İnternet hızı ölçme işlemini kolayca online olarak ve tek bir tıkla gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik dilerseniz uygulama yükleyerek mobil cihazlarınızda da yapabilirsiniz.

Hem akıllı cep telefonlarımızda, hem tablet bilgisayarlarımızda hemde normal bilgisayarlarımızda en hızlı interneti biz kullanalım isteriz. Çünkü hızlı bir internet kullanmak bizlere çok daha keyifli bir internet sörfü deneyimi yaşatırken, internet hızı bu nedenle oldukça önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Ancak kimi zamanlarda internet hızı belli nedenlerle düşüklük gösterirken, o anlarda internet yükleme yada indirme hızımızın hangi hız aralığında olduğunu test ederek öğrenmek isteyebiliriz. İnternet hızı testi online olarak basit ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecekken, bu işlemi gerçekleştirmek için herhangi bir ücret ödemenize de gerek duyulmuyor.

İnternet hız testi işlemini gerçekleştirmek için birçok farklı yöntem karşımıza çıkarken, bu yöntemlerle birlikte internet hızımızın ne kadar hızlı yada yavaş olduğunu öğrenebiliriz. Çoğunlukla kimi kullanıcılar hız testi sonuçlarını servis sağlayıcıların sitesinden yapmayı kaçınırken, servis sağlayıcılarının bu hız testlerinde durumu manipülasyon ettiği öne sürülüyor.

Bu nedenle bizde sizler için hazırladığımız bu konumuzda internet hız testi gerçekleştirecek olanlara tamamıyla tarafsız bir site olarak karşımıza çıkan Ookla kontrolündeki speedtest.net sitesini önermekteyiz. Mobil uygulama mağazalarındaki yerini de alan speedtest.net sitesi, milyonlarca kişi tarafından akıllı cep telefonlarında yada tablet bilgisayarlarında internet hızı ölçümü adına kullanılabiliyor.

Dünyada en iyi verileri sunan ve oldukça gerçeğe yakın rakamlarla birlikte karşımıza çıkan Speedtest sitesinde ölçüm gerçekleştirmenizse oldukça basit ve kolay. Dilerseniz siteye giriş yaparak karşınıza çıkan ekrandan GO seçeneğine tıklayabilir ve dilerseniz ise mobil uygulamalara giriş gerçekleştirerek uygulamayı açtıktan sonra karşınıza çıkan GO seçeneğine tıklayarak test işlemini başlatabilirsiniz.

İşlem öncesinde hangi servis sağlayıcısından hizmet aldığınız ve IP adresinizin hangisi olduğu hakkında sizlere bilgi sunulmaktadır.

Whatsapp