Intel gözünü Broadcom'u satın almaya dikti

Yonga seti üretiminin en güçlü isimlerinden olan Intel firması, gözünü mobil cihazlar için yonga seti üreten Broadcom firmasına dikti.

Qualcomm'u satın almak adına kollarını sıvayan ve sürekli olarak teklifini bu doğrultuda yükselten Broadcom isimli yonga seti üreticisi, bu tekliflerin ardından Intel'in dikkatini üzerine çekmeyi başarmış gibi duruyor. Bilgisayar sektöründe iddialı olduğu kadar akıllı cep telefonu sektöründe de iddialı bir hale kavuşmayı amaçlayan firma, bu anlamda yüksek tecrübe sahibi olan bir firmayı satın almayı amaçlıyor.

Intel'in Qualcomm'u gözüne dikmesinin önemli bir nedeni ise Apple ile artık ortaklaşa çalışacakları ve yeni nesil iPhone modellerinin yonga setini geliştirecek olması olabilir. Sonuçta Apple ne kadar Intel isimli yonga seti üreticisini tercih etmek zorunda gibi görülse de, bu alanda Broadcom ile birlikte de çalışacak.

Bu satın alımın gerçekleştirmesi halinde Intel'in sektördeki gücünü çok üst seciyeye çıkartacağı düşünülürken, firmanı geleceğini garanti altına almayı düşündüğü belirtiliyor. Intel'in asıl bu satın alım işlemini gerçekleştirme istediği bu firmaların ekonomik anlamda oldukça güçlendiği ve bilgisayar donanımı üretebilecek konuma gelmesi olarak gösteriliyor.

Intel'in mobil telefon için yonga seti üretimi gerçekleştiren Broadcom'u satın almak adına firmaya nasıl bir teklif sunacağı merakla beklenilirken, bu satın alım işleminin gerçekleşmemesi halinde gözünü Qualcomm'a dikeceği belirtiliyor.

Whatsapp